Tysk vindauktion endte med højere priser efter udfordringer

Udgivet den 22-10-2018  |  kl. 10:34  |  
Arkiv: Foto

Udfordringer med godkendelsesprocedurerne resulterede i, at kun lidt over halvdelen af den udbudte kapacitet i en tysk auktion for landvind blev tildelt i oktober, selv om en stor mængde projekter havde fået en forhåndsgodkendelse.

I alt blev der tildelt kontrakter på 363 megawatt i forbindelse med auktionsrunden, men der i alt var udbudt 670 megawatt, skriver Windeurope i en meddelelse.

Gennemsnitsprisen landede samtidig på 62,6 euro per megawattime, hvilket er en stigning fra 57 euro per megawattime, som var gennemsnitsprisen ved den seneste auktion i maj.

- Projekter med en kapacitet på mere end 900 megawatt var blevet forhåndsgodkendt til auktionen og havde en tilladelse, men kun en tredjedel af disse bød faktisk. Problemet var, at mange af dem oplevede juridiske udfordringer med deres tilladelse og ønskede at undgå at blive mødt af sanktioner for ikke at levere, skriver brancheorganisationen.

Den tyske regering har ændret designet for auktionsrunderne for landvind, hvilket betyder, at projekter skal have en tilladelse på plads, før de byder ind i auktionerne. Ifølge brancheforeningen var ændringen af reglerne en god ting, men udfordringer med netop tilladelsen gør det nu også sværere at deltage.

- Det var rigtigt af den tyske regering af ændre aktionsreglerne, så vindparker nu skal have en tilladelse, før de kan byde, men det er blevet sværere at få en tilladelse. Og når du får en, kan du blive udsat for juridiske udfordringer, fordi de regionale områdeplaner ikke er robuste nok.

- Tyskland er nødt til at adressere dette, ellers vil auktionerne fortsætte med at være undertegnede som den seneste. Og priserne vil blive højere, end de bør være, siger Giles Dickson, der er administrerende direktør hos Windeurope, i en meddelelse.

Auktionsrundernes retningslinjer er blevet ændret, efter at en auktion sidste år overraskede ved, at næsten hele kapaciteten blev vundet af borgerprojekter.

Retningslinjerne for auktionsrunderne for mindre, lokale udviklere af landvind gjorde det nemlig lettere for dem at vinde i auktionerne end tidligere, og det medførte siden kritik fra flere fronter - heriblandt fra de store vindudviklere og mølleproducenter.

Borgerprojekter, hvor lokale investorer ejer vindmøllerne, skulle dengang modsat de andre projekttyper ikke have en tilladelse på plads, inden de bød på projekterne. De havde i stedet 54 måneder til at få en, hvis de vandt kapacitet i auktionen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder