Tyskland/økonomer: Den afgørende industrisektor halter stadig

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 10:42  |  

PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.

Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.

- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til 44,3 - det er ringere end ventet og altså langt fra prangende, skriver han i en kommentar.

Det overordnede indeks fra Markit og BME steg til 52,4, hvor der var forudset 52,0. I april var indekset på 52,2.

- Under de overordnede tal er underkomponenterne bedre. Indeks for både produktion, nye ordrer og eksportordrer viser faktisk pæne stigninger, så under overfladen er der faktisk lidt positivt at komme efter. Beskæftigelsesindekset svækkes dog en del, bemærker Frederik Engholm.

For servicesektoren faldt PMI'en til 55,0 fra indeks 55,7 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang til indeksværdi på 55,4.

- De største kvartaler findes fortsat i den tyske industri, der i øjeblikket ser ud til at være ramt af den perfekte storm via et dalende væksttempo og nye handelsspændinger mellem USA og Kina.

- Samme tendens så vi i IFO-indekset fra Tyskland, der blev offentliggjort samtidig med PMI-tallene. Her falder IFO-indekset fra 99,2 i april til 97,9 i maj. IFO-indekset blev trukket ned af et stort fald i forventningerne til den nuværende situation, vurderer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank.

De tyske nøgletal tiltrækker sig som regel stor opmærksomhed, påpeger Frederik Engholm.

- I og med at Tyskland som regel tiltrækker sig størst opmærksomhed, så vil de svage tal fra industrien her nok medvirke til på kort sigt at holde snor i lange renter på de aktuelt lave niveauer, skriver han.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  macro❯  Tyskland❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:23:01

 
7,70%
 
09:23:01

 
4,22%
 
09:23:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder