Tyskland: IFO-indekset udviklede sig dårligere end ventet i januar -NY

Udgivet den 27-01-2020  |  kl. 10:41  |  

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig dårligere end ventet i januar, da det faldt til 95,9 fra 96,3 måneden før.

Det skal sammenlignes med markedsforventningerne om en stigning til et indeks 97,0, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Økonom Anders Christian Overvad fra Arbejdernes Landsbank tager det trods skuffelsen roligt, idet flere ting peger i den rigtige retning for tysk økonomi.

- PMI-tallene viste stigende ordreindgange, og væksten i tredje kvartal blev holdt kunstigt lavt af en kraftig lagernedbringelse. Beskæftigelsen er også kommet tilbage på sporet, skriver Arbejdernes Landsbank.

Forventningsindekset er faldet til 92,9 fra 93,9, hvilket ifølge Anders Christian Overvad er det laveste niveau siden 2012. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet en stigning i forventningsindekset til 94,8.

- Momentum er på det seneste blevet bedre med positivt fortegn foran væksten, og beskæftigelsen stiger igen. Erhvervstilliden og industrien halter dog fortsat, og heller ikke de sidste ugers lettelse i de internationale politiske tåger får bekymringen til at forsvinde helt, skriver han.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima steg til 99,1 fra 98,8 måneden før. Den udvikling var helt som ventet blandt økonomerne.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Seneste nyheder