Tyskland: PMI skuffede i marts

Udgivet den 22-03-2019  |  kl. 09:53  |  

PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig dårligere end ventet i den foreløbige opgørelse for marts.

Det overordnede indeks fra Markit og BME faldt til 51,5, hvor der var forudset 52,8 blandt økonomer ifølge Bloomberg News. I februar var indekset også på 52,8.

For servicesektoren faldt PMI'en til 54,9 fra indeks 55,3 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang til 54,8.

Indekset for fremstillingsindustrien var på 44,7, hvor økonomerne regnede med indeks 48,0, efter at det landede på 47,6 i februar.

- Tallene, der normalt er ret troværdige, sender bekymrende svage signaler fra europæisk økonomi, der i forvejen vækstmæssigt kører i et lavt gear. Enkelte andre nøgletal har sendt mere positive signaler på det seneste, men PMI-tallene skyder sjældent helt skævt. Det er uanset, hvordan man vender og drejer det, en klart negativ overraskelse.

- Tallene har straks sendt euroen ned og bidraget til fald i lange renter i Tyskland, hvor den tiårige rente kun lige holder sig over 0. Aktiemarkederne kan heller ikke lide de bløde signaler fra den i forvejen lidt vingeskudte europæiske økonomi, skriver Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit, i en kommentar.

I Tyskland ligger det toneangivende DAX-indeks 0,5 pct. lavere. Før offentliggørelsen af PMI-tallene lå det til en lille stigning.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Seneste nyheder