Tyskland/Sydbank: Handelskrigen kradser ikke for alvor endnu

Udgivet den 25-07-2018  |  kl. 10:37  |  

Den tyske økonomi lider fortsat ingen stor skade af den verserende handelskonflikt med USA.

Sådan lyder vurderingen fra Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, efter at der onsdag formiddag er blevet offentliggjort tal for erhvervstillidsindekset IFO.

Det faldt til 101,7 i juli fra 101,8 i juni, hvilket var en spids bedre end forventningen blandt økonomerne, der ifølge estimater fra Bloomberg News var 101,5.

Udviklingen dækker over en lidt sløjere end ventet udvikling i forventningsindekset og en lidt bedre end ventet udvikling i vurderingen af den nuværende situation.

Samlet set var udsvingene fra juni til juli meget små, og det er alt andet lige godt nyt, vurderer Kim Blindbæk.

- IFO-indekset antyder dermed, at de tyske virksomheder ikke i større grad er påvirket af risikoen for en global handelskrig. Vi hæfter os specielt ved, at både delindekset for den nuværende situation og forventningerne til fremtiden er stort set uændrede, skriver han i en kommentar.

Onsdag mødes chefen for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, med USA's præsident, Donald Trump, for at diskutere samhandlen. Men der er ingen garanti for, at det skaber større klarhed over situationen.

- Vi vurderer dog, at der er risiko for, at mødet ikke munder ud i nogen større grad af forsoning. Som vi har set med Kina, er disse møder heller ingen garanti for, at handelskonflikten ikke eskaleres, skriver Kim Blindbæk.

Han påpeger, at de tyske - og også danske virksomheder - kan lune sig ved, at pengepolitikken fra Den Europæiske Centralbank (ECB) formentlig fortsat vil være lempelig i en rum tid endnu, hvilket kan være med til at holde hånden under økonomien, hvis handelskonflikten bliver optrappet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  Tyskland❯ 

Relaterede nyheder