Unge skal betale mere i bilforsikring end ældre

Udgivet den 07-11-2008  |  kl. 11:34  |  

Danske bilejere er ikke solidariske, når det gælder prisen på deres bilforsikring. Det er konklusionen på en ny undersøgelse fra Topdanmark om danske bilejeres holdning til deres bilforsikring.

90 pct. af de 943 adspurgte mener ikke, at alle skal betale samme pris for bilforsikringen, men at prisen bør afhænge af, hvor stor risiko, man har for skader. Dermed støtter de op om Topdanmarks princip om at fastsætte prisen ud fra den risiko, kunden udgør.

- Vi følger hele tiden skadeudviklingen på vores forsikringer og justerer priserne, så de passer til den kundegruppe, kunden tilhører. Eksempelvis har vi lige sat priserne ned på bilforsikringen for kunder, der er fyldt 60 år, fordi de samlet set har haft færre skader end forventet. De kører med andre ord fornuftigt, og det belønner vi, i forhold til andrgrupper, som ikke kører helt så pænt, siger privatkundedirektør Erik Adrian fra Topdanmark til virksomhedsbladet Focus.

Et andet overraskende resultat af undersøgelsen er, at 81 pct. af unge mellem 18 og 34 år anser det for fair, at unge bilister skal betale mere for deres bilforsikring, fordi de statistisk set har flere skader end mere erfarne bilister.

/csh


Udgivet af: NPinvestordk