Uro har markedet i jerngreb: Investorer smider risikoaktiver fra sig

Udgivet den 20-03-2023  |  kl. 08:37  |  

(Korr: Historiske sammenligningspriser for guld er rettet i andet afsnit og de sidste to afsnit)

Efter en rolig start på mandag morgen har uroen igen for alvor fået fat i de finansielle markeder ud på morgenstunden dansk tid, hvor panikken på ny har fået investorerne til at flokkes om statsobligationer og sælge heftigt ud af alle typer risikoaktiver.

Derfor falder statsrenterne tungt, futures indikerer dybe fald for aktierne, oliepriserne dykker tungt, og guldprisen bryder igennem 2000 dollar per troy ounce.

Den toneangivende tiårige statsrente i USA falder mandag morgen til 3,34 pct., efter at den tidligere mandag morgen lå over 3,50 pct.

Niveauet er samtidig 6 basispoint lavere end ved dansk lukketid fredag.

Futures indikerer samtidig fald på 0,4-1,1 pct. til de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, og i Europa indikeres det tyske DAX-indeks 1,0 pct. lavere fra start.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i maj falder samtidig med 3,2 pct. til 70,66 dollar, og april-futuren for den amerikanske referenceolie, WTI, falder med 3,2 pct. til 64,58 dollar.

Samtidig køber investorerne også op i guld for at søge sikker havn der. Det har sendt prisen for en troy ounce guld op med 1 pct. til 2008,82 dollar.

Det er ifølge data fra Bloomberg News det højeste niveau i godt et år og ikke langt fra den absolutte top på 2063,54 dollar kort efter udbruddet af coronapandemien.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Natural Resources❯  Shares❯