USA/åbning: Åbning omkring nulpunktet - coronafrygt presser

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 15:42  |  

De amerikanske aktier ser ud til at skulle slutte et ellers godt kvartal nervøst omkring nulpunktet. Frygt for den opblussen af coronavirus, som konstateres i USA, presser.

Ved åbningen tirsdag ligger de tre store indeks omkring nulpunktet.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,2 pct. efter knap ti minutters handel, mens Dow Jones-indekset falder 0,04 pct. Teknologitunge Nasdaq stiger med 0,4 pct.

De store indeks er ellers på vej til at slutte andet kvartal med de største stigninger i flere år. Dow Jones og S&P 500 er på vej mod det bedste kvartal siden fjerde kvartal 1998, mens Nasdaq er på vej mod sit bedste kvartal siden første kvartal 2001.

Selskabsspecifikt er der nyt om blandt andet det amerikanske fødevareselskab Conagra Brands, der stiger 3,5 pct. efter opløftende meldinger i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal.

I regnskabsårets sidste kvartal tjente Conagra 41 cent per aktie, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 26 cent.

For indeværende kvartal, som er det første i det nye regnskabsår, regner selskabet med at kunne realisere et resultat på mellem 54 cent og 59 cent per aktie.

Her var konsensus et resultat på 54 cent, skriver Bloomberg.

Conagra ser i kvartalet desuden en organisk vækst i omsætningen på 10-13 pct.

Chipproducenterne Micron og Xilinx kom med pæne forventninger og indikerer dermed, at efterspørgslen er på vej op. Aktierne i begge selskaber stiger med omkring 5 pct.

Den amerikanske butikskæde Office Depot, der leverer kontorudstyr, steg markant i formarkedet. Aktien lå oppe med 38,5 pct. i formarkedet, da handlen med aktien blev suspenderet i venten på nyheder.

Kursbevægelserne skyldes ifølge Bloomberg, at selskabet laver et omvendt aktiesplit med effekt fra onsdag, og det er forvirring omkring det, der har givet de store kursudsving, skriver nyhedsbureauet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder