USA/åbning: Beskedne fald ved åbningen

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 15:43  |  

Tirsdag holder de amerikanske aktier ikke de gode takter fra mandag. Der er fald. Skuffende regnskaber, bekymring for hvordan en ny hjælpepakke i USA vil blive skruet sammen, og om den kan gennemføres, er sammen med et fortsat højt smittetal i USA med til at få investorerne til at trække følehornene til sig.

Det brede S&P 500-indeks falder efter knap ti minutters handel med 0,2 pct. til 3287,05, mens Dow Jones-indekset og Nasdaq-indekset falder 0,2 pct. og 0,3 pct. til henholdsvis 26.620,68 og 10,871,66.

Mandag indledtes august med en stigning på 0,7 pct. i S&P 500-indekset, mens Dow Jones-indekset vandt 0,9 pct. Bedst gik det igen for Nasdaq, som gik op med 1,5 pct. til endnu en lukkerekord.

AIG TABER 7,9 MIA DOLLAR

Efter børstid mandag rapporterede forsikringsgiganten American International Group (AIG) et tab på 7,9 mia. dollar i andet kvartal, da koncernen gennemførte et dyrt frasalg af et af sine forretningsområder, ligesom coronapandemien og urolighederne i USA har kostet.

AIG's aktie får tirsdag handlernes dom - et fald på 3,8 pct. til 30,94 dollar.

Salget af aktierne i forretningen i Fortitude Group Holdings, der håndterer forsikringer, hvor der kan rejses krav længe efter policebetalingerne, blev aftalt i slutningen af 2019, men gennemført i juni, og det blev gjort for at nedbringe risikoen i AIG 's balance.

Selv om AIG fik 2,2 mia. dollar i forbindelse med frasalget, har det dog kostet 6,7 mia. dollar i kvartalet at skille Fortitude ud og indfri en række forpligtelser.

Tirsdag er der også kommet andre regnskaber før børsstart.

MODEKONCERN MED FALDENDE OMSÆTNING

Ralph Lauren-aktien falder 5 pct. til 66,17 dollar, efter at den amerikanske tøjproducent har leveret et større end ventet salgsdyk i det forskudte første kvartal.

Salget faldt med 66 pct. i første kvartal til 487 mio. dollar, hvor analytikerne ventede 610,6 mio. dollar. Selskabet fortæller, at det er ramt af covid-19-pandemien.

Det samlede salg eksklusive valutaeffekten er faldet med 57 pct. sammenlignet med analytikerprognosen på 51,9 pct.

VIDEOSPILSELSKAB GAVNET AF CORONA

Den amerikanske videospilkoncern Take-Two stiger 5 pct. højere i 176 dollar, efter at den amerikanske videospilkoncern har overgået forventningerne og løftet prognoserne, idet salget er drevet af de mangeårige hits Grand Theft Auto og NBA Basketball.

For helåret opjusteres forventningerne til salget til 2,8-2,9 mia. dollar fra 2,55-2,65 mia. dollar. Her lød analytikernes forventning på 2,73 mia. dollar.

Take-Two fortæller, at det har oplevet og fortsat oplever øget abonnementstegning som følge af, at flere personer er hjemme i forbindelse med covid-19-pandemien.

SERVICESELSKAB LANDER SOM VENTET

Amerikanske Aramark , der er peerselskab til danske ISS, har været hårdt ramt af coronapandemien, og det har givet et fald i omsætningen i det forskudte tredje kvartal på 46,3 pct.

Den Philadelphia-baserede servicekoncern havde i den forskudte tredje kvartal, der sluttede 26. juni, en omsætning på 2,15 mia. dollar mod 4,01 mia. dollar i samme periode året forinden.

Her ventede analytikere adspurgt af Factset et salg på 2,2 mia. dollar.

Aktien stiger 0,2 pct. til 21,03 dollar.

REJSEPORTAL FYRER

Virksomheden bag online booking-siden for hoteller Booking.com skal skære 25 pct. af sin arbejdsstyrke for at komme gennem coronakrisen. Det svarer til cirka 4000 medarbejdere.

Topchef Glenn Fogel fra Booking Holding fremlagde nyheden for sine medarbejdere tirsdag formiddag.

Fyringsrunden kommer, efter at udbruddet af covid-19 har medført massive restriktioner på rejser i hele verden, og som følge heraf har turistindustrien lidt hårde, økonomiske tab.

Også virksomheder som Airbnb og Tripadvisor har måtte afskedige 25 pct. af deres medarbejdere tidligere i år, skriver Bloomberg.

Booking-aktien falder 0,5 pct. til 1642,50 dollar.

Walt Disney er regnskabsaktuel efter børstid. Aktien stiger 0,1 pct. til 116,58 dollar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder