USA/åbning: Boeing belønnes i blandet handelsstart

Udgivet den 28-05-2020  |  kl. 15:45  |  

Der er ingen klar retning for det amerikanske aktiemarked kort efter børsåbningen torsdag, hvor to ud af de tre ledende indeks starter dagen med stigninger.

Det brede S&P-indeks sendes op med 0,2 pct., Dow Jones-indekset stiger 0,2 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks omvendt falder 0,2 pct. efter kort tids handel.

Investorerne kunne før børsåbningen se nærmere på en række amerikanske nøgletal for blandt andet bruttonationalproduktet, ordreindgangen af varige goder og antallet af nytilmeldte ledige.

I sidste uge meldte 2.123.000 amerikanere sig som førstegangsledige, og det var stort set på linje med økonomernes forventning om 2.100.000 nye ledige, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Samtidig viste den anden opgørelse af bruttonationalproduktet, at den amerikanske økonomi bakkede med 5,0 pct. i første kvartal af 2020 i forhold til fjerde kvartal sidste år opgjort i annualiserede tal.

Vækstbilledet i USA er dermed lidt svagere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en tilbagegang på 4,8 pct.

CHIPPRODUCENTER ER UNDER PRES

Torsdag er underliggende spændinger mellem USA og Kina med til at tynge en række amerikanske chipproducenter.

Det gælder blandt andet for Intel, der falder 0,7 pct. kort efter handelsstart.

Micron Technologies dykker 3 pct., på trods af at selskabet onsdag løftede forventningerne til omsætningen i det indeværende kvartal.

Nu venter selskabet en omsætning på 5,2-5,4 mia. dollar i det skæve regnskabsårs tredje kvartal mod tidligere 4,6-5,2 mia. dollar.

Advanced Micro Devices stiger omvendt 0,9 pct. torsdag.

Onsdag godkendte Kinas Nationale Folkekongres indførelsen af omstridt sikkerhedslov i Hongkong. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har USA's præsident, Donald Trump, lovet en reaktion, hvis loven blev godkendt.

BOEING STÅR TIL KURSLØFT

Den amerikanske flyproducent Boeing har omvendt en god dag på børsen torsdag, hvor selskabets aktie stiger 3,1 pct.

Flyproducenten har onsdag genoptaget produktionen af ulykkesflyet 737 MAX, oplyste selskabet i en meddelelse efter børslukketid.

Produktionen af 737 MAX blev indstillet tilbage i januar, efter at modellen siden marts 2019 har været omfattet af et globalt flyveforbud, da to fly styrtede ned med seks måneders mellemrum, hvilket kostede 348 menneskeliv.

Inden de to flystyrt var 737 MAX den flytype, som solgte bedst i Boeings produktsortiment.

Boeing har endnu ikke fået tilladelse til at sende 737 MAX på vingerne igen, men koncernens seneste opdatering omkring emnet pegede på, at flyveforbuddet kan blive ophævet i tredje kvartal.

Genoptagelsen af produktionen sker - i begrænset skala - på fabrikken i Renton i Washington, hvor man indledningsvist fokuserer på forbedringer af sikkerheden i arbejdsmiljøet og i kvaliteten af produktionen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder