USA/åbning: Boeing falder på ny og hiver ned i Dow Jones-indekset

Udgivet den 18-03-2019  |  kl. 14:43  |  

Nye stryg til flyproducenten Boeing er fra åbning mandag med til at presse det amerikanske Dow Jones-indeks, der lægger fra land med et indeksfald på 0,2 pct.

Boeing havde ellers to dage med kursstigninger i sidste uge - onsdag og fredag - efter at flyproducentens aktiekurs gennem den seneste tid har været negativt påvirket af problemerne med selskabets fly Boeing 737 MAX 8.

Men mandag ser der altså igen ud til at være dårlig stemning omkring Boeing, og aktien falder efter kort tids handel 2,1 pct.

Blandt de øvrige ledende aktieindeks i USA starter S&P 500 med en stigning på 0,1 pct., og Nasdaq-indekset starter ligeledes 0,1 pct. højere. Det følger, efter at de to indeks sammen med Dow Jones-indekset havde en god fredag med stigninger på mellem 0,5 og 0,8 pct.

- Aktiemarkederne har været stærkt stigende oven på deres lave niveauer i december, og med de fortsat svage nøgletal fra den globale økonomi så er markederne sårbare over for et kortvarigt fald.

- Men værdiansættelsen er okay, og fornuftig vækst og indtjening skal nok understøtte nogle pæne stigninger igennem 2019 som helhed - også hjulpet af mere politisk stimuli, vurderer Shane Oliver, ansvarlig for investeringsstrategi hos AMP Capital Investors, ifølge Bloomberg News.

På det amerikanske aktiemarked fortsætter Microsoft med at vinde terræn, og it-gigantens aktiekurs er startet 0,4 pct. højere. Derved ligger Microsoft til at tangere den lukkerekord på 115,91 dollar, der blev nået fredag.

Foruden Microsoft og Boeing snakker investorerne i USA også om samkørselstjenesten Lyft, som efter længere tids rygter nu endelig officielt har søgt om optagelse til handel på Nasdaq-børsen.

Lyft vil udbyde 30,77 mio. aktier til mellem 62 og 68 dollar. Det vil give virksomheden et provenu på op til 2,1 mia. dollar og værdisætte hele selskabet til op mod 18,5 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Lyfts ansøgning kommer kort tid før, at Uber, som driver en lignende forretning, venter at blive børsnoteret i USA. Hos Uber ventes en notering at finde sted til april.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
16/07/19

 
5,33%
 
16/07/19

 
4,71%
 
16/07/19

 
3,76%
 
16/07/19

 
2,37%
 
16/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder