USA/åbning: Broadcom falder tungt efter Google-rygte i surt marked

Udgivet den 21-09-2023  |  kl. 15:43  |  

De amerikanske aktier tager en ny tur ned ad slisken torsdag efter skarpe meldinger fra den amerikanske centralbank i forbindelse med onsdagens rentemøde.

Renteprognosen for banken blev skruet op for de kommende år, og det rammer blandt andet teknologisektoren, der vanen tro er følsom over for rentestigninger. Blandt andet dykker chipproducenten Broadcom efter forlydender om, at storkunden Google overvejer at skrue ned for sine ordrer.

Meta Platforms og Nvidia falder henholdsvis 0,8 pct. og 0,5 pct. i den tidlige handel.

På indeksniveau dykker S&P 500 yderligere 0,8 pct. efter et minus på 0,9 pct. onsdag. Nasdaq taber 1 pct. og Dow Jones-indekset bakker 0,5 pct.

SLØJFEDE TO RENTENEDSÆTTELSER

Nedturen skyldes, at centralbankens nye renteprognose sløjfer to ud af de fire rentenedsættelser næste år, som tidligere har været stillet i udsigt.

- Vi troede, at de måske ville tage en rentenedsættelse af bordet, men i stedet tog de to væk. Så det var meget mere høgeagtigt, end det der var indregnet i markedet, siger Lee Hardman, strateg hos MUFG Bank til Bloomberg.

RYGTE SPÆNDER BEN FOR BROADCOM

Tilbage i teknologisektoren får den amerikanske chipproducent Broadcom spændt ben i formarkedet af Google, der efter sigende overvejer at droppe chipproducenten som leverandør af computerchips til kunstig intelligens.

Det skriver det amerikanske teknologimedie The Information, der ifølge Bloomberg News har talt med nærtstående kilder.

Google skal ifølge teknologimediet have haft "omfattende" overvejelser om at droppe Broadcom fra 2027 med henblik på at stå for udviklingen af computerchips til kunstig intelligens selv.

Beslutningen kan spare Google milliarder af dollar om året, fremgår det.

Hverken Google eller Broadcom har kommenteret rygterne.

Broadcom bakker 3,4 pct. fra åbningen, og Google-ejeren, Alphabet, ligger 1,6 pct. lavere.

FEDEX TIL VEJRS PÅ OPJUSTERING

Blandt lyspunkterne finder man i stedet den amerikanske pakkekæmpe Fedex, der kom bedre ud af sit skæve første kvartal end ventet.

Det viste regnskabet onsdag aften efter børslukketid.

Selskabet rapporterede en justeret indtjening på 4,55 dollar per aktie i kvartalet, der endte den 31. august, mod ventet 3,73 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Pakkegiganten hævede desuden forventningerne til hele 2024 til en indtjening per aktie på 17-18,50 dollar fra tidligere 16,50-18,50 dollar.

Aktien stiger 6,8 pct. fra åbningen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯