USA/åbning: Coronanyhed rykker medicinalaktie op i blandet åbning

Udgivet den 19-05-2020  |  kl. 15:56  |  

Det går en smule ned for de amerikanske aktieindekser kort efter åbning, hvor investorerne trækker luft ind oven på mandagens markante stigninger, der blev drevet frem af positive toner fra Jerome Powell og stigninger i oliepriserne.

Også nyheden, om at biotekvirksomheden Modernas vaccine mod coronavirus klarede sig godt igennem et fase 1-forsøg, løftede aktierne mandag.

S&P 500-indekset ligger 0,4 pct. lavere og har følgeskab af Dow Jones-indekset, der falder 0,6 pct. Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct.

Mandag steg S&P 500-indeks hele 3,2 pct., mens Dow Jones klarede sig endnu bedre og vandt 3,9 pct. Nasdaq gik samtidig op med 2,4 pct.

- Investorerne tager en pause og trækker luft ind efter gårsdagens spændende nyheder om en potentiel udvikling af en vaccine, siger Hugh Gimber, der er strateg hos JPMorgan, ifølge Bloomberg News.

Senere tirsdag vil chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, tale i Senatets bankkomité.

FOKUS PÅ MEDICINALAKTIER

Moderna-aktien, der mandag steg knap 20 pct. efter gode nyheder om en vaccine mod coronavirusset, meldte natten mellem mandag og tirsdag ud, at det vil rejse ekstra kapital ved at udstede 17,6 mio. aktier til 76 dollar stykket.

Aktien falder 0,9 pct. til 79,19 dollar.

Tirsdag er det medicinalselskabet Dynavax' tur til at lukrere på coronanyheder. Selskabet har meldt ud, at det allerede så tidligt som i juli forventer en eller flere af sine samarbejdspartnere vil påbegynde et klinisk fase 1 forsøg af en vaccine mod Covid-19.

Det får aktien til at stige 42,2 pct. til 6,92 dollar.

DETAILKÆDER MED KVARTALSREGNSKAB

Detailkæmpen Wallmart er tirsdag kommet med regnskab. Selskabet er kommet godt igennem første kvartal, der har været præget af øget aktivitet i detailbranchen.

Det justerede resultat per aktie landede på 1,18 dollar, hvilket er højere end de 1,12 dollar per aktie, som analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde forventet.

Det er en vækst i salget i de amerikanske butikker fraregnet benzinpriser, der har drevet tallene op, og hvor Walmart i perioden oplevede en vækst på 10,3 pct. Også her ligger det en smule højere end forventet, hvor analytikerne havde set en vækst på 9,6 pct.

Aktien stiger med 2,4 pct. til 130,80 dollar kort efter åbning.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot havde fremgang på toplinjen, mens indtjeningen skrumpede i første kvartal. Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort tirsdag.

Første kvartal viste en omsætningsfremgang til 28,3 mia. dollar fra 26,4 mia. dollar i forhold til perioden sidste år, mens nettoresultatet faldt til 2245 mio. dollar fra 2513 mio. dollar.

Home Depot-aktien falder 2,3 pct. til 238,90 dollar.

TESLA VIL IND PÅ PRESTIGFYLDT INDEKS

Hvis det lykkedes Tesla at levere et overraskende overskud i andet kvartal - efter at have genoptaget produktionen i Californien - kan det kvalificere elbilproducenten til at blive optaget i det prestigefyldte investorbenchmark-indeks S&P 500.

Det skriver Wall Street Journal.

For at blive optaget i S&P 500 kræves blandt andet et akkumuleret overskud over fire sammenhængende kvartaler.

Aktien, som for nu er noteret på Nasdaq-børsen, falder tirsdag 0,1 pct. til 812,30 dollar.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder