USA/åbning: Et skridt tilbage efter tre skridt frem

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 14:56  |  

De amerikanske aktiemarkeder er fredag udsat for gevinsthjemtagning, efter at S&P 500- og Dow Jones-indeksene torsdag afsluttede den bedste tredages periode siden 1930'erne.

Det brede S&P 500-indeks falder med 3,2 pct. til 2545, Dow Jones-indekset taber 3,5 pct. til 21.759, og det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et minus på 3,0 pct. i 7566 fredag.

Dow Jones-indekset nåede torsdag at stige 20 pct. fra mandagens bund, hvilket betød, at indekset teknisk set kom i et bullmarked.

Både S&P 500- og Dow Jones-indekset er dog fortsat mere end 20 pct. under deres respektive toppe fra midten af februar, og markedsdeltagere vurderer ifølge Reuters dog, at det seneste opsving i aktiemarkerne sandsynligvis ikke vil vare ved uden bevis på, at virusudbruddet bliver inddæmmet.

De seneste dages optur har været drevet af stimulusmeldinger fra både centralbanker og politikere, hvor sidstnævnte gruppe fredag er i fokus, da de i Repræsentanternes Hus ventes at skulle drøfte stimulusforslaget på 2200 mia. dollar, der skal oversvømme landet med penge for at modvirke de negative effekter af coronaudbruddet.

- Stigningerne i aktierne i denne uge afspejler ikke rigtigt markedets tillid til at coronavirusudbruddet har toppet, og at den økonomiske uro er ovre, siger Han Tan, der er markedsanalytiker i FXTM i Kuala Lumpur, til Reuters.

OLIESELSKABER RAMT AF FALDENDE OLIEPRIS

Oliegiganten Exxon Mobil åbner 4,9 pct. lavere, og det uafhængige olieselskab ConocoPhillips taber 6,5 pct. Olieselskaberne følger nedturen til olieprisen, hvor WTI-olien fortsætter nedad med et minus på 3,3 pct. efter torsdagens fald på 7,7 pct.

Olieprisen er fredag eftermiddag blevet ramt af, at Saudi-Arabien har meddelt, at det ikke er i forhandlinger med Rusland om at skære produktionen.

Yderligere er olieprisen også presset tilbage, efter at det amerikanske energiministerium har suspenderet sit ventede køb af 30 mio. tønder olie til den strategiske oliereserve, idet der ikke er fundet finansiering til købet.

Bankaktierne har også ramt hovedet mod loftet, hvor aktierne i storbanken JPMorgan taber 5,5 pct., efter at de forrige tre dage har givet et kursløft på 24,2 pct. Goldman Sachs bliver sendt ned med 3,9 pct.

BOEING INDIKERES EN LILLE SMULE NED EFTER VOLDSOM STIGNING

Boeing bliver sendt ned med 5,8 pct., efter at aktierne i flyproducenten har været flyvende i denne uge med en stigning på cirka 90 pct.

Mandag startede festen med en købsanbefaling fra Goldman Sachs, og den blev fortsat af, at topchef Dave Calhoun tirsdag fortalte, at Boeing kan finde alternativer til en redningspakke fra regeringen. Han afviste også at give aktier til staten i bytte for hjælp.

Det tolkes positivt, for i teorien sælger virksomheder aktier, når det går allerbedst, og tingene peger nedad herfra, mens de foretrækker at sælge gæld, når ledelserne tror på aktiefremgang.

Lululemon Athletica åbner med et minus på 4,8 pct., efter at den canadiske yogatøjproducent torsdag aften har leveret regnskab for fjerde kvartal, hvor indtjeningen var en smule bedre end ventet, men hvor der ikke blev givet nogen prognose for det nye regnskabsår som følge af coronavirusudbruddet.

Lululemon fortalte blandt andet, at der ses en dramatisk afmatning som følge af butikslukninger, og det blev dog også pointeret, at selskabet har mere end 1 mia. dollar i likvider samt at den kinesiske forretning bliver stærkere.

Boligentreprenøren KB Home løftes 2,3 pct., efter et bedre end ventet salg i det forskudte første kvartal. Salget steg 33 pct. i første kvartal til 1,08 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 956,1 mio. euro.

Den amerikanske smykkeforhandler Signet, der blandt andet forhandler Pandora-smykker, åbner 7,8 pct. lavere efter torsdagens regnskab, der viste en større end ventet sammenlignelig salgsvækst, og det gav et kursløft på 29,9 pct.

Efterfølgende har finanshuset Bank of America sænket sin anbefaling på smykkeaktien til "underperform" fra "neutral".

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder