USA/åbning: Fald over en bred kam fortsætter - stimulipakke efterlyses

Udgivet den 24-09-2020  |  kl. 15:55  |  

Det er fortsat den røde farve, der kendetegner de amerikanske aktier torsdag ved åbningen. De tre ledende indeks falder.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,7 pct., mens Nasdaq bakker 0,9 pct. Dow Jones sætter sig med 0,7 pct.

I den forløbne del af september er S&P 500 faldet med omkring 8 pct., Dow Jones har tabt godt 6 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq har tabt mere end 10 pct.

Det er fortsat mangel på stimuli til den amerikanske økonomi, der presser. Onsdag efterlyste den amerikanske centralbanks formand, Jerome Powell, for anden dag i træk i Kongressen mere finansiel stimulus, efter at det meste af støtten fra de tre første pakker til samlet 3300 mia. dollar er udløbet. Formanden blev suppleret af centralbankens næstformand Richard Clarida.

El-lastbilproducenten Nikolas potentielle aftale med energiselskaber om brint-opfyldningsstationer er sat i stå, efter at der er sået tvivl om virksomhedens teknologi og forretningsplan. Det pressede aktien hårdt onsdag, og faldet fortsætter torsdag, hvor aktien sætter sig 18 pct. til 17,29 dollar.

Jefferies stiger 9,7 pct. til 18,73 dollar, efter at finanshuset sent onsdag rapporterede stærke tal for tredje kvartal og øgede sit aktietilbagekøbsprogram til 250 mio. dollar.

Tesla falder 7,3 pct. til 352,78 dollar torsdag og udbygger dermed faldet på mere end 10 pct. onsdag. Der var meget store investorforventninger til den årlige "Battery Day", herunder nogle, som havde håbet på nyt om et million-mile batteri. Topchef Elon Musk leverede imidlertid ikke noget, som kunne leve op til det, og den store nyhed var udsigten til en elbil til under 25.000 dollar om nogle år.

CARMAX RAMMER HØJERE

Det er torsdag småt med selskabsnyheder, men et par regnskaber har dog ramt handlernes borde inden børsernes åbning.

Den amerikanske bilforhandler Carmax har torsdag oplyst, at selskabet er kommet bedre end ventet igennem det forskudte andet kvartal, hvor både enhedssalg, salg og bruttomarginal er landet over analytikernes forventning.

Bilforhandleren fik en fremgang i enhedssalget af brugte biler på 1,2 pct. i andet kvartal sammenlignet med analytikerprognosen ifølge Consensus Metrix på et fald på 1,85 pct.

Og et positiv sammenligneligt salg i både juli og august mere end opvejer et højt encifret fald i salget i juni.

Det samlede salg er steget med 3,3 pct. til 5,37 mia. dollar, hvilket også er bedre end analytikernes forventning på 5,21 mia. dollar.

Bruttomarginalen er steget til 14,0 pct. fra 13,3 pct. sammenlignet med analytikerkonsensus på 12,9 pct.

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere rekordstor salg og indtjeningsevne i dette kvartal, siger koncernchef Bill Nash.

Carmax-aktien falder dog 9,2 pct. til 96,24 dollar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder