USA/åbning: Fedex i fald efter skuffende mål i ellers grønne indeks

Udgivet den 22-09-2021  |  kl. 15:39  |  

Fedex sendes markant ned i de første handler, da logstikkoncernen har misset markedets forventninger.

Dermed går Fedex modsat de ledende aktieindeks på Wall Street, der sendes op i de første handler onsdag.

Retningen for både S&P 500-indekset og Dow Jones er skiftet siden tirsdag, mens Nasdaq holder dampen oppe.

Onsdag stiger S&P 500-indekset med 0,5 pct., Dow Jones øger med 0,6 pct. og Nasdaq stiger med 0,3 pct. i den indledende handel.

Tirsdag faldt S&P 500-indekset 0,1 pct. efter mandagens nedtur på 1,7 pct., da gældskrisen hos den kinesiske ejendomsudvikler Evergrande skabte uro på finansmarkederne verden over. Dow Jones-indekset endte 0,2 pct. lavere efter mandagens fald på 1,8 pct., mens Nasdaq-indekset holdt sig i plus og endte 0,2 pct. højere efter et fald mandag på 2,2 pct.

Udover mere is i maven i forbindelse med Evergrande, så er investorernes fokus rettet mod aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Her er det indikationer fra centralbankchef Jerome Powell på en nedtrapning af støtteopkøb af obligationer - hvor meget og hvornår - der holder investorerne på kanten af stolen.

AMERIKANERNE SPISER HJEMME

General Mills er fortsat begunstiget af den ændrede forbrugeradfærd, der kom med coronapandemien, og den amerikanske fødevarekoncern præciserer sine prognoser til den høje ende af prognoseintervallerne efter en bedre end ventet udvikling i det forskudte første kvartal.

Aktien stiger 1,6 pct.

Producenten af blandt andet Cheerios og Häagen-Dazs fik i det forskudte første kvartal en salgsvækst på 4 pct. til 4,54 mia. dollar, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News ventede 4,30 mia. dollar.

Koncernen regner også fortsat med, at ændringerne i forbrugeradfærd drevet af coronapandemien vil resultere i en vedvarende høj forbrugerefterspørgsel efter fødevare i hjemmene i forhold til niveauet før pandemien.

FEDEX SKUFFER

Logistikgigant Fedex kom efter lukketid tirsdag med en nedjustering af forventningerne til 2021/22 i et skuffende regnskab for første kvartal. Forklaringen er, at et trægt arbejdsmarked og øgede omkostninger til arbejdskraft har gjort indhug i indtjeningen.

Resultatet i første kvartal var negativt påvirket med estimeret 450 mio. dollar fra samme periode sidste år i øgede omkostninger som følge af et indskrænket arbejdsmarked, skriver selskabet.

- Det har påvirket adgangen til arbejdskraft og resulteret i ineffektivitet i netværket, højere lønninger og øgede udgifter til tilkøbt transport, skriver Fedex i regnskabet.

På baggrund af udviklingen i første kvartal nedjusterer Fedex forventningerne til hele året til en justeret indtjening per aktie på 18,25-19,50 dollar sammenlignet med en tidligere prognose om et resultat på 18,90-19,90 dollar per aktie.

Aktien i Fedex falder 7,7 pct.

Modsat overraskede softwareselskab Adobe efter børslukketid tirsdag positivt med sine tal for tredje kvartal og også med prognosen for fjerde kvartal.

Adobe falder 3,7 pct. ved dagens start.

Regnskabet for tredje kvartal viste en vækst i omsætningen på 22 pct. til 3,94 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 3,11 dollar mod 2,57 dollar i samme periode året før.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News til sammenligning ventet en omsætning på 3,89 mia. dollar og et resultat på 3,01 dollar per aktie.

I fjerde kvartal venter Adobe et justeret overskud på 3,18 dollar per aktie og en omsætning på omkring 4,07 mia. dollar. Det overgår analytikernes forventninger om en omsætning på 4,04 mia. dollar og et overskud på 3,08 dollar per aktie.

Samlet set skuffer udviklingen investorerne, der havde sat næsen op efter mere. Men i et notat påpeger Morgan Stanley, at det bredere billede ser solidt ud, skriver Bloomberg News.

PLUS TIL STYLINGSELSKAB

Stitch Fix, der online hjælper kunderne med at sammensætte garderoben online, hopper markant frem med et plus på 12,9 pct. efter et opløftende regnskab for fjerde kvartal.

Omsætningen steg i kvartalet med 29 pct. fra samme periode sidste år til 571,2 mio. dollar, hvilket var et stykke over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 548,1 mio. dollar.

Indtjeningen per aktie overraskede også i positiv retning, da den viste et plus på 19 cent per aktie mod et ventet minus på 14 cent.

Uber Technologies, der står bag samkørselsordningen af samme navn, bragede tirsdag i vejret med 11,5 pct. efter en opjustering af forventningerne til tredje kvartal, som måske kan ende med overskud for første gang nogensinde.

Uber venter i tredje kvartal nu et justeret driftsresultat i intervallet mellem minus 25 mio. dollar til plus 25 mio. dollar. Tidligere var der ventet et driftsunderskud på lige under 100 mio. dollar.

Aktien stiger 2,3 pct. i onsdag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder