USA/åbning: Fedex topper lysegrønt marked efter flotte resultater

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 15:44  |  

Pakkeselskabet Fedex løber med en god del af opmærksomheden fra starten på handlen med amerikanske aktier onsdag.

Her sendes aktien i vejret efter overraskende flotte regnskabstal for første kvartal 2020/21.

Generelt er markedet også startet let positivt, på en dag hvor det har svinget mellem lyserødt og lysegrønt i Europa, mens investorerne kigger frem mod aftenens afslutning på rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Efter kort tids handel stiger S&P 500-indekset med 0,3 pct., Nasdaq-indekset lægger 0,4 pct. til værdien, og Dow Jones-indekset stiger med 0,2 pct.

Det sker, på trods af at et nøgletal en time inden åbningen viste en skuffende udvikling i det amerikanske detailsalg i august.

Her steg salget med 0,6 pct. sammenlignet med juli, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en fremgang på 1,0 pct.

FEDEX BELØNNES FOR STÆRKE REGNSKABSTAL

Pakkeselskabet Fedex har mærket den markant voksende internethandel under coronakrisen, der også har udløst en sand lavine af pakker til levering.

I selskabets første kvartal 2020/21 overgik selskabet tilmed forventningerne i markedet ganske betydeligt.

Fedex' omsætning steg i kvartalet med 13 pct. til 19,3 mia. dollar mod ventet 17,6 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

På de nedre regnskabslinjer kunne selskabet præsentere et justeret overskud per aktie på 4,87 dollar - ligeledes langt over forventningerne i markedet, som lød på 2,69 dollar.

Aktien stiger med 5,2 pct. til 248,99 dollar i onsdagens tidlige handel.

Bilproducenten General Motors er i øvrigt ligeledes i positivt lys, efter at nyhedsbureauet Reuters har afsløret, at selskabet onsdag vil præsentere en plan for produktion af dets egne elektriske køresystemer og motorer til elbiler.

Den aktie stiger med 2,6 pct. til 32,38 dollar fra start onsdag.

BOEING MØDER SKARP KRITIK I RAPPORT FRA TRANSPORTUDVALG

Flyproducenten Boeing får - sammen med luftfartsmyndighederne i USA - skarp kritik i en ny rapport udarbejdet af transportudvalget i Repræsentanternes Hus.

Her er Boeings 737 Max-fly blevet gransket nøje over de seneste 18 måneder, efter at to fly af typen i slutningen af 2018 og starten af 2019 styrtede ned.

Det kostede 346 mennesker livet, og det bærer både Boeing og de amerikanske luftfartsmyndigheder en stor del af ansvaret for, lyder det i rapporten.

- Boeing har fejlet i dets design og udvikling af Max, og FAA (de amerikanske luftfartsmyndigheder, red.) har fejlet i tilsynet med Boeing og certificeringen af flyet, står der blandt andet i rapporten.

Boeing-aktien falder med 0,9 pct. til 162,04 dollar.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder