USA/åbning: General Electric vender til plus i let negativt marked

Udgivet den 14-03-2019  |  kl. 14:52  |  

De amerikanske aktier er startet tæt på udgangspunktet torsdag, hvor nye bekymringer om handelskonflikten mellem USA og Kina er dukket op til overfladen.

Fra start falder S&P 500-indekset med 0,1 pct., og det samme gør Nasdaq-indekset, mens Dow Jones tager et marginalt plus.

Dermed følger amerikanerne ikke med de europæiske markeder, der er præget af en stigende tendens.

Med til at trække stemningen ned i USA er Bloomberg-skriverier om, at der alligevel ikke bliver et møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, i marts, hvor der kan underskrives en aftale, som kan gøre en ende på handelskrigen.

I stedet bliver mødet tidligst i april, lyder det fra nyhedsbureauet, og det skaber ny usikkerhed om, hvorvidt verdens to største økonomier overhovedet kan blive enige.

I Europa er humøret ellers fortsat højt i lyset af de seneste dages afstemninger i det britiske parlament vedrørende brexit. Onsdag aften forkastede politikerne en udtræden af EU uden en aftale, og det tages også positivt op i Det Hvide Hus, hvor Donald Trump også venter at lave en god aftale med briterne.

- Min regering ser frem til at forhandle om en stor handelsaftale med Storbritannien. Potentialet er ubegrænset, skriver præsidenten på det sociale medie Twitter.

SKUFFENDE REGNSKABER TRÆKKER NED

Blandt enkeltaktierne er der torsdag fokus til General Electric og Dollar General, der begge har afleveret regnskabstal.

General Electric kunne i sit årsregnskab løfte sløret for en forventning om en indtjening per aktie på 0,50-0,60 dollar i 2019, og det ligger noget under konsensus i markedet, der ifølge Bloomberg News var 0,67 dollar inden regnskabet.

Resultaterne for fjerde kvartal og hele sidste år var dog pæne, og efter at have ligget lavere i formarkedet stiger GE-aktien fra start med 3,8 pct. til 10,40 dollar.

For Dollar General er reaktionen omvendt entydig negativ, og aktien falder med 7,4 pct. til 111,72 dollar. Det sker, efter at selskabets årsregnskab for 2018 viste en lavere indtjening per aktie end ventet i fjerde kvartal.

Og ligeledes for det selskab stak forventningerne til 2019 også negativt ud. Her venter Dollar General, der driver et netværk af discountbutikker, en justeret indtjening per aktie på 6,30-6,50 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde sigtet efter 6,65 dollar per aktie.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:11:02

 
6,96%
 
09:11:02

 
2,77%
 
09:11:02

 
2,47%
 
09:11:02

 
0,25%
 
09:11:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder