USA/åbning: Grøn åbning - Teknologiaktier lukrerer på lavere renter

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 15:40  |  

Det er fredag pæne plusser til de amerikanske aktiemarkeder, hvor de seneste dages markante rentefald er med til at sende teknologiaktierne op efter en svær periode.

Den stigende risiko for - og snak om - en forestående økonomisk recession har været med til at presse renterne ned igen fra de tårnhøje niveauer, der blev udløst af den pengepolitiske stramninger hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De høje renter har især ramt aktiekurserne hos teknologiselskaberne. En højere rente udhuler nemlig den indprisede værdi af fremtidig vækst, hvilket gør ondt på vækstaktier, der er værdisat ud fra fremtidens indtjening.

Det fik investorerne til at sælge ud af de dyre teknologiaktier i stor stil, men med rentefaldene ser prisen nu igen mere attraktiv ud.

Fredag er den toneangivende tiårige amerikanske rente dog kravlet lidt i vejret igen, men med et niveau omkring 3,09 pct. ligger den fortsat markant lavere end ved ugens start. Da oppebar den tiårige statsobligation en rente omkring 3,28 pct.

Det teknologiprægede Nasdaq-indeks lægger sig i front i fra start og stiger 1,2 pct. Det brede S&P 500 stiger 1 pct., mens de tunge aktiers Dow Jones-indeks stiger 0,9 pct.

FOKUS PÅ TEKNOLOGI

Blandt enkeltaktierne er det da også en række af de store teknologiselskaber, der rører på sig i den indledende handel.

Microsoft stiger med 2,2 pct., efter at storbanken Citi har udpeget aktien blandt sine "førstevalg". Det skyldes en kombination af en attraktiv værdisætning, og at Microsoft har vist sig i stand til at fastholde sin vækst.

Også Alphabet gør det pænt med et plus på 1,5 pct. Facebook-modeselskabet Meta stiger 2,5 pct., mens Amazon går frem med 0,5 pct.

FEDEX STIGER EFTER OPJUSTERING

Pakketransportkæmpen Fedex kunne torsdag aften overraske markedet positivt med en ny prognose for regnskabsåret 2022/23. Det skete i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Fedex regner med et justeret overskud per aktie i hele det nye regnskabsår på 22,50-24,50 dollar, mens analytikerne på Wall Street på forkant blot havde sat næsen op efter blot 22,36 dollar ifølge Bloomberg News. Altså mindre end det nederste af Fedex' ventede overskudsinterval.

Desuden regner Fedex med investeringer i hele året på 6,80 mia. dollar, hvilket er lidt lavere end frygtede 6,88 mia. dollar.

Aktien stiger 5,6 pct.

ZENDESK BRAGER OP EFTER SALG

Softwareselskabet Zendesk har fredag eftermiddag bekræftet, at kapitalfonden Hellman & Friedman sammen med Permira har købt selskabet i en handel til en værdi af 10,2 mia. dollar.

Det oplyser selskabet i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Hellman & Friedman og Permira betaler 77,5 dollar per aktie i Zendesk. Det er 34 pct. over lukkeniveauet torsdag i 57,95 dollar.

Opkøbet kommer, blot en uge efter at Zendesk meddelte, at jagten på en ny ejer til selskabet var blevet indstillet.

I februar oplyste Zendesk, at selskabet havde modtaget et uopfordret opkøbsbud på 127 til 132 dollar per aktie. Også dengang var Hellman & Friedman og Permira budgiver - dog også sammen med Advent International.

Aktien stiger 29,1 pct. fra start. I formarkedet lå den dog oppe med mere end 50 pct.

TWITTER GIVER MUSK ADGANG

Twitter skulle efter sigende have givet den potentielle køber Elon Musk adgang til mere brugerdata, heriblandt realtidstal for selskabets sociale medieplatform.

Elon Musk, der også er topchef i Tesla, har den seneste tid efterspurgt øget indsigt i, hvor stor en del af Twitters brugere der er falske - såkaldte "bots".

Hidtil har Twitter ifølge Insider givet adgang til historiske brugerdata. Det har dog ikke været nok, fremgår det. I stedet vil et hold nedsat af Elon Musk selv analysere fordelingen mellem ægte brugere og bots på det sociale medie.

Elon Musk bød tilbage i april 44 mia. dollar for det sociale medie. Twitter takkede samme måned ja til buddet. Siden har Tesla-topchefen dog slået tvivl om, hvorvidt handlen vil blive gennemført som følge af manglende data.

Aktien stiger 0,7 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯