USA/åbning: Handelstvist sørger atter for rød åbning på Wall Street

Udgivet den 12-06-2019  |  kl. 15:39  |  

Små kursfald har som ventet fået tag i det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag, hvor handelskonflikten mellem Kina og USA atter får skylden for den lidt negative stemning.

Stemningen vendte så småt allerede tirsdag, hvor de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - alle måtte se tidlige stigninger blive spist op, efter at USA's præsident, Donald Trump, fortalte journalister, at han ikke agter at indgå en aftale med Kina, med mindre kineserne giver sig på en håndfuld vigtige områder.

Og minusserne har bidt sig fast på de fleste europæiske markeder onsdag, og fortsætter i den tidlige handel i USA, hvor S&P 500-indekset onsdag eftermiddag falder 0,1 pct. Dow Jones-indekset taber 0,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,3 pct. lavere.

CHIPSEKTOR PRESSES

Handelskonflikten afspejler sig ifølge Reuters blandt andet i fald i chipsektoren, som henter en pæn del af sin omsætning i Kina. Micron Technology falder 2,9 pct., Nvidia ligger 1,5 pct. lavere, og Applied Materials dykker 3,3 pct.

Imens skiller Tesla sig positivt ud og stiger med 1,4 pct.

Fremgangen kommer ifølge Investing.com oven på selskabets generalforsamling, hvor stifter og topchef Elon Musk gav udtryk for, at Tesla kan være på vej til at sætte punktum for et rekordstærkt kvartal på alle niveauer.

Legetøjsproducenten Mattel er også i fremdrift og stiger med 4,3 pct., efter at selskabet har afvist en fusion med MGA Entertainment.

De store amerikanske olieaktier Exxon Mobil og Chevron taber henholdsvis 1,1 og 0,8 pct. Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, falder onsdag med 2,7 pct. til 51,84 dollar og er bakket fra et niveauet over 60 dollar per tønde på bare tre uger.

British American Tobacco falder 4,1 efter en lidt svag salgsprognose for i år.

Fra regnskabsfronten kommer der efter amerikansk børslukketid nyt fra Lululemon Athletica, der designer og sælger sportstøj. Selskabets aktie stiger 0,8 pct. fra åbningen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20:36:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,54%
 
20:36:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder