USA/åbning: Intel brager op i positivt marked på rekordjagt

Udgivet den 24-01-2020  |  kl. 15:41  |  

Der blæser fredag grønne vinde over det amerikanske aktiemarked fra børsåbningen, hvor særligt chipproducenten Intel er i fokus efter et overraskende stærkt regnskab for fjerde kvartal 2019.

Det brede S&P 500-indeks stiger efter kort tids handel 0,2 pct., det tunge Dow Jones-indeks øger med 0,4 pct., og Nasdaq-indekset løftes 0,5 pct.

Dermed følger det amerikanske marked tendensen fra Europa og Asien, hvor der fredag har været grønne tal oven på udmeldingen fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, omkring den kinesiske coronavirus torsdag aften.

Virusudbruddet har ifølge AFP kostet mindst 25 mennesker livet, mens mindst 830 mennesker er smittet, men WHO anser ikke udbruddet som en global sundhedskrise - endnu.

FLERE BELØNNES FOR STÆRKE REGNSKABER

Flere selskaber har været aktuelle med regnskaber inden åbningen af det amerikanske marked fredag - blandt andet Intel, der torsdag aften efter børslukning kom med regnskab for årets fjerde kvartal.

Her blev omsætningen løftet til 20,21 mia. dollar, hvilket resulterede i en justeret indtjening per aktie på 1,52 dollar.

Begge dele var bedre end ventet, da analytikerne ventede en toplinje på 19,22 mia. dollar og en indtjening på 1,25 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Også prognosen for 2020 begejstrede analytikerne. Intel forventer således at kunne fremvise en omsætning på 73,50 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 5 dollar i 2020.

Analytikerne ventede blot en prognose om en toplinje på 72,21 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 4,69 dollar. Intel-aktien stiger 6,2 pct. til 67,22 dollar.

Der er også kommet regnskab fra kreditkortkæmpen American Express, der ligeledes har overrasket analytikerne med et stærkere regnskab end ventet.

Selskabet havde i fjerde kvartal en justeret indtjening på 2,03 dollar mod ventet 2,01 dollar ifølge Bloomberg News, og i 2020 venter American Express at nå et justeret resultat på 8,85-9,25 dollar per aktie.

Midtpunktet af intervallet ligger en smule over gennemsnitsestimatet hos analytikerne, der er på 8,95 dollar per aktie. Aktien stiger 4,4 pct. til 137,21 dollar.

BROADCOM LØFTES AF APPLE-AFTALE - KONKURRENT FALDER

Der er medvind til chipproducenten Broadcom på aktiemarkedet fredag, efter at selskabet torsdag aften har offentliggjort to separate aftaler med Apple, der kan generere 15 mia. dollar i omsætningen.

Broadcom skal levere trådløse komponenter til brug i Apples iPhone de næste tre et halvt år. Præcis hvilke komponenter der er tale om, er ikke specificeret, skriver CNBC.

20 pct. af Broadcoms omsætning kom fra Apple i 2019. Aktien stiger fredag efter kort tids handel 3 pct. til 329,01 dollar.

Aftalen med Apple er ifølge erhvervsmediet omvendt dårligt nyt for det konkurrerende selskab Skyworks, der - trods bedre end ventet regnskabstal for fjerde kvartal af 2019 - falder 0,5 pct. til 127,63 dollar.

Selskabet havde i årets sidste kvartal en omsætning på 896 mio. dollar, hvilket resulterede i et justeret overskud på 1,68 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en toplinje på 881 mio. dollar og en indtjening på 1,65 dollar per aktie.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder