USA/åbning: Kinesisk gældskaos rammer hele markedet

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 15:45  |  

Ligesom størstedelen af verden påvirkes også det amerikanske aktiemarked af China Evergrandes udfordringer samt af ugens kommende centralbankmøde i USA.

S&P 500-indekset åbner i minus 1,5 pct., mens Nasdaq og Dow Jones falder med henholdsvis 1,3 og 1,4 pct. ved åbning.

De tre ledende amerikanske indeks har i denne måned været påvirket af bekymringen for en potentielt øget selskabsskat, der vil hæmme indtjeningen og et ujævnt opsving på arbejdsmarkedet.

Blikket er derfor rettet mod onsdag, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed afholder møde og skal diskutere en mulig nedtrapning. Der er dog en konsensus om, at en egentlig annoncering vil blive udskudt til møderne i november eller december, skriver Reuters.

- Forud for Fed-mødet er investorerne nervøse og volatiliteten stiger, så hvis Fed overrasker med en mere duagtig melding end ventet, så vil volatiliteten falde igen, skriver Berenberg-analytikere i et notat.

Den røde mandag skaber også bekymringer på oliemarkedet, hvor oliepriserne falder med cirka 2 pct., hvilket resulterer i, at olieselskaber som Chevron og Exxon Mobil begge falder omkring 2,6 pct. ved åbningen.

Ser man på ejendomskoncernens Evergrande betydning tør det roligt siges, at størstedelen af markedet er ramt - ikke kun i Kina og USA, men i hele verden. Særligt de kinesiske selskaber, der er børsnoteret i USA, kan mærke børsskælvene fra øst.

Weibo, Bilibili, Vipshop, og Pinduodou falder alle i intervallet 2,5 pct. til 5 pct. i det amerikanske marked.

Også bankaktier som Morgan Stanley, JPMorgan og Bank of America dykker mellem 2,5 og 3,2 pct.

Metal- og minesektor er hårdt presset i mandagens marked, idet jernmalmprisen fortsætter nedturen sammen med priserne på industrimetaller, der blandt andet er ramt af frygten for en ny "Lehman-situation" fra et muligt kollaps af China Evergrande og en styrket dollar.

Kobberproducenten Freeport-Mcmoran åbner 5,5 pct. lavere og stålproducenten United States Steel dykker 5,6 pct. sammenlignet med, hvad de lukkede i fredags.

Amerikanske Beyondspring Pharmaceuticals dykker 18 pct., efter at selskabet har fremlagt data fra et fase 3-studie.

Studiet påviste, hvordan en kombination af selskabets middel plinabulin sammen med docetaxel viste en statistisk signifikant forbedring i overlevelsen blandt patienter med EGFR-positiv lungekræft sammenlignet med brugen af docetaxel alene.

Det amerikanske medicinalselskab Aprea Therapeutics stiger 0,8 pct., efter at selskabet har fremlagt en mundtlig præsentation for et europæisk medicinalråd.

Aprea Therapeutics har fremlagt data fra sit fase 1/2-studie med midlet eprenetapopt i kombination med midlet pembrolizumab til brug på patienter med ondartede kræftsvulster for European Society of Medical Oncology Congress.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder