USA/åbning: Månedsstart i grønt med ON Semi i hopla

Udgivet den 02-08-2021  |  kl. 15:42  |  

Det amerikanske S&P 500-indeks fortsætter august som de seneste seks måneder er sluttet - med stigninger, hvor opturen blandt andet er drevet af opkøb og regnskaber fra blandt andet Square og ON Semi.

S&P 500-indekset kommer mandag fra land med en stigning på 0,5 pct., efter at indekset lukkede juli med den sjette månedlige stigning i træk.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks løftes med 0,6 pct., og Dow Jones-indekset åbner med et plus på 0,3 pct.

Efter sidste uges store udsving, der i stor udstrækning var forårsaget af de kinesiske myndigheders regulatoriske tiltag mod teknologi-, finans-, uddannelses- og sundhedsselskaber, er markederne på vej ind i endnu en uge spækket med regnskaber og økonomiske nøgletal.

- Idet vi går ind i august, hvilket er en periode med mere ferie, og med det seneste halvandet års begivenheder, så skal vi sikkert frem til fredag for at få den største begivenhed. Det er selvfølgelig arbejdsmarkedsrapporten, skriver Jim Reid, strateg hos Deutsche Bank, ifølge Dow Jones Newswires.

Mandag eftermiddag klokken 16 vil markedsdeltagerne have øjnene rettet mod den amerikanske ISM-erhvervstillid for industrien.

- Glem ikke den amerikanske infrastrukturpakke, hvor der ser ud til at være fremskridt, efter at senatorer har accepteret teksten til den tværpolitiske pakke, som de håber om, at kunne vedtage i denne uge, skriver Reid.

SQUARE STIGER EFTER OPKØB OG REGNSKAB

Square åbner med en stigning på 3,5 pct., efter at betalingsserviceselskabet har indgået en aftale om at opkøbe australske efterbetalingsservice Afterpay for omkring 29. mia. dollar - svarende til cirka 182 mia. kr. samt leveret regnskab for andet kvartal.

Square tilbyder Afterpay-aktionærer 0,375 Square-aktier per ejet aktie.

Interessen for efterbetalingsservices er steget markant under coronapandemien. Tal fra Adobe Analytics viser ifølge Financial Times, at kundebasen er tredoblet - især blandt unge forbrugere er populariteten stor.

Square har mandag også aflagt regnskab for andet kvartal, hvor salget er mere end fordoblet til 4,68 mia. dollar fra 1,92 mia. dollar, hvilket dog skuffer i forhold til analytikernes forventning på 5,09 mia. dollar.

Den justerede EBITDA-indtjening viste i kvartalet en voldsom stigning til 360 mio. dollar fra 98 mio. dollar, hvilket er det dobbelte af analytikerprognosen på 179,3 mio. dollar.

NEWS CORP KØBER OPIS

News Corp, der blandt andet ejer medier som Dow Jones og News UK, har opkøbt Oil Price Information Service (OPIS) for 1,15 mia. dollar.

Opkøbet af OPIS til en værdi af knap 7,2 mia. kr. betales kontant. Med i prisen hører det opkøbte selskabs aktiver fra S&P Global samt IHS Markit.

Godkendelse af opkøbet ventes gennemført i årets fjerde kvartal.

Aktien handles 0,7 pct. højere i mandagens første handler.

ON SEMI PÅ HIMMELFART EFTER OPLØFTENDE REGNSKAB

ON Semiconductor Corporation slog analytikernes forventninger i både andet kvartal og på forventningerne til tredje kvartal.

ON Semi omsatte i andet kvartal for 1,67 mia. dollar - svarende til 10,5 mia. kr. - mod ventet 1,62 mia. dollar. Det er en stigning på 38 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Producenten slog også forventningerne til bruttomarginen. Her realiserede selskabet en margin på 38,4 pct. mod ventet 36,8 pct.

ON Semi ser i tredje kvartal væsentligt bedre resultater for både omsætning, bruttomargin og den justerede indtjening per aktie.

Aktien bliver sendt op med 13,3 pct.

Generelt er der god efterspørgsel efter halvlederaktierne med plusser til Applied Materials, Lam Research og Microchip Technology på 2,7 til 4,7 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder