USA/åbning: Signet stiger 40 pct. efter juleopdatering i grønt marked

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 15:48  |  

Smykkeselskabet Signet er den helt store højdespringer på det amerikanske aktiemarked ved handelsstart torsdag, hvor investorerne også kan skele til regnskaber fra to amerikanske storbanker.

Kort efter børsåbningen har en positiv stemning bredt sig på tværs af de ledende indeks i USA.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,6 pct., Dow Jones-indekset går også frem med 0,6 pct., og det samme er tilfældet for det teknologitunge Nasdaq-indeks.

Smykkeselskabet Signet, der blandt andet forhandler Pandora-smykker gennem kæden Jared, tordner frem på børsen i USA ved handelsstart, hvor aktien hopper 40 pct.

Dermed er der ifølge Bloomberg News tale om den det største kurshop siden 1995.

Selskabet løftede forud for den amerikanske børsåbning forventningerne til både salget og indtjeningen for helåret. Det skete i torsdagens markedsopdatering for den vigtige juleperiode.

For det forskudte helår 2019/20 løftes forventningerne til den sammenlignelige salgsvækst til 0,1 pct. fra tidligere ventet et fald på 1,0-1,7 pct.

Salgsforventningerne løftes til 6,1 mia. dollar fra tidligere ventet 6,01-6,05 mia. dollar. Her venter analytikerne 6,06 mia. dollar.

Prognosen for den justerede indtjening per aktie løftes til 3,61-3,69 dollar fra 3,11-3,29 dollar.

STORBANKER GÅR HVER SIN VEJ

Den amerikanske storbank Morgan Stanley starter også dagen i positivt terræn, efter at banken kom ud af fjerde kvartal 2019 bedre end ventet.

Morgan Stanley kunne i forbindelse med regnskabet blandt andet præsentere en justeret indtjening per aktie på 1,20 dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 1,02 dollar.

Nettoindtægterne landede i fjerde kvartal på 10,86 mia. dollar, hvilket er en fremgang på 27 pct. fra samme periode året forinden.

Samtidig er det også en del bedre end analytikernes estimat på 9,73 mia. dollar.

Aktien stiger 6,6 pct. kort efter børsåbningen.

Storbanken Bank of New York Mellon starter omvendt dagen med et fald på 7,5 pct.

Banken kom ud af fjerde kvartal med et overskud på 1,4 mia. dollar.

Det svarer til 1,52 dollar per aktie og inkluderer en positiv påvirkning på 0,5 dollar per aktie fra særlige poster.

Eksklusive de særlige poster, som løber op i indtægter på 460 mio. dollar og blandt andet knytter sig til frasalg af en ejerandel i en virksomhed, blev resultatet på 1,01 dollar per aktie.

Det var helt som ventet af analytikerne adspurgt af Bloomberg News.

ALCOA SKUFFEDE ONSDAG AFTEN

Alcoa, som er USA's største producent af aluminium, skuffede onsdag efter børslukketid investorerne med et større underskud og en svagere omsætning end ventet.

Alcoa kom gennem sit fjerde kvartal med et justeret underskud per aktie på 31 cent mod et minus på 66 cent et år før, mens omsætningen landede på 2,44 mia. dollar efter et fald på 27 pct. på årsbasis.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 21 cent og en omsætning på 2,48 mia. dollar.

Aktien falder 7 pct. efter få minutters handel torsdag.

Den amerikanske transport- og logistikkæmpe XPO Logistics var også allerede i fokus efter børslukketid onsdag, og torsdag stiger aktien 11,2 pct.

Koncernen afslørede onsdag aften overvejelser om mulige frasalg eller spin-off af forretningsområder.

I den forbindelse har koncernen, der i 2018 omsatte for mere end 17 mia. dollar, hyret de to investeringsbanker JPMorgan Chase og Goldman Sachs til at rådgive sig.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder