USA/åbning: Små fald med pres på Tesla og Nvidia

Udgivet den 25-02-2021  |  kl. 15:47  |  

De amerikanske aktieindeks er torsdag åbnet med små fald, idet renterne fortsætter opad, hvilket især går ud over den senere tids mest højtflyvende aktier.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et fald på 0,1 pct. Det brede S&P 500-indeks taber 0,1 pct., og Dow Jones-indekset åbner med et marginalt fald.

- Der er to klare historier lige nu. Du har bekymringerne om de stigende renter, og de fortsætter med at stige i dag, og så har du en historie om økonomisk genopretning, der hjælper med at løfte de mere moderat værdiansatte dele af markedet, siger Michael Hewson, senioranalytiker hos CMC Markets, til Reuters.

Tesla starter dagen i bakgear, efter at elbilproducenten har stoppet produktionen på en fabrik i Californien, og mikrochipkoncernen Nvidia hænger også i bremsen efter bekymringer om salget af mikrochips til datacentre.

Det er dog ikke alle de tidligere højtflyvende aktier, der taber højde. Gamestop-aktien fortsætter opturen efter onsdagens fordobling af kursen.

GAMESTOP FORTSÆTTER OPTUREN

Gamestop-aktien, der i januar blev midtpunkt for et stormløb mod en række hedgefonde med store short-positioner, er begyndt at røre på sig igen.

Det startede onsdag, hvor aktien lukkede med et samlet plus på 103,9 pct. Torsdag fortsætter det med en stigning på 49,5 pct.

- Det virker til, at Reddit-segmentet stadig er aktivt, og når du ser sådan en nyhed, presser de på igen, siger Keith Gangl, porteføljemanager hos Gradient Investment, til Bloomberg News.

En af de mulige forklaringer er, at finansdirektør Jim Bell forleden blev fyret på grund af uenighed om strategien, hvor Bell var uenig med storaktionær og bestyrelsesmedlem Ryan Cohen, som ønsker, at Gamestop skifter fokus fra fysiske butikker til e-handel.

I kølvandet af Gamestop-aktiens optur var der også store stigninger til en række andre selskaber, som også i stor stil var shortet af hedgefonde.

Torsdag stiger aktien for biografkæden AMC Entertainment 7,5 pct. efter at være steget 59 pct. i løbet af ugens første tre dage.

TESLA INDSTILLER MODEL 3-PRODUKTION I CALIFORNIEN

Tesla har midlertidigt indstillet produktionen af sin Model 3 på fabrikken i Fremont, Californien, skriver Bloomberg News.

Medarbejdere på produktionslinjen er blevet bedt om at blive hjemme fra den 22. februar til den 7. marts, oplyser en kilde til Bloomberg. Selv har Tesla ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Tesla meddelte i sidste uge, at selskabet forsøger at tilpasse sig effekterne af en verdensomspændende mangel på chips, der også har ramt andre bilproducenter.

Gordon Johnson, der er stifter af analysehuset GLJ Research, skrev tidligere denne uge, at Tesla ved udgangen af 2020 havde et overskudslager af biler, og at selskabets salg snarere begrænses af efterspørgslen end af produktionen.

Tesla-aktien åbner med et fald på 2,4 pct.

NVIDIA SKUFFER MED DATACENTERVÆKSTEN

Den amerikanske chipproducent Nvidia kom solidt gennem sit fjerde kvartal med en bedre end ventet salg- og indtjeningsudvikling, og selskabet lagde samtidig en optimistisk prognose for dagen.

Men det blev overskygget af en lavere end ventet vækst i salget af mikrochips til datacentre og bekymringer om, at kryptomining driver selskabets gamingchipsforretning.

Nvidia-aktien taber 1,5 pct.

Renterne fortsætter med at stige, hvor det onsdag eftermiddag bliver til et plus på 8 basispoint til 1,46 pct.

Det hjælper bankerne med plusser på 1,5 pct. til Bank of America og 0,2 pct. til Wells Fargo.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder