USA/åbning: Som ventet rød åbning i venten på afklaring af gældsloft

Udgivet den 23-05-2023  |  kl. 15:46  |  

Det amerikanske aktier åbnede tirsdag som ventet i rødt afventende en fortsat løsning på gældsloftsproblematikken.

Tirsdag efter fem minutters handel ligger de tre ledende indeks alle lavere. S&P 500 falder 0,4 pct., Nasdaq-indekset falder 0,3 pct., og Dow Jones-indekset dykker 0,4 pct.

Mandag steg det brede S&P 500-indeks marginale 0,02 pct. Nasdaq steg 0,5 pct., mens Dow Jones-indekset mistede 0,4 pct.

Der er fortsat fokus på det amerikanske gældsloft og løsningen eller rettere den manglende løsning på det. Risikoen for en betalingsstandsning er fortsat til stede, da politikerne i Washington fortsat ikke er blevet enige om at løfte grænsen for den maksimale gældsætning.

Der var tirsdag morgen lidt mere optimisme i markedet, efter at præsident Joe Biden efter mandagens forhandlinger konstaterede, at selv om der fortsat er uløste problemer, er parterne dog enige om, at en direkte betalingsstandsning er udelukket, men den fadede ud i løbet af dagen.

Den amerikanske justitsminister, Janet Yellen, har gentagne gange sagt, at det er risiko for, at regeringen snart løber tør for penge, måske allerede den 1. juni.

De tre store kreditvurderingsinstitutter venter, at der findes en løsning.

Hos Moody's siger William Foster, der er kreditansvarlig, at han lige nu "hører de rigtige ting komme fra Washington", skriver Bloomberg News. Og derfor fastholder Moody's også den amerikanske kreditvurdering intakt.

Det gør også Fitch Ratings. Og selv S&P Global Rating, der i 2011 valgte at nedgrade USA fra AAA-status, da det sidste gang brændte på for landet.

BYGGEMARKED NEDJUSTERER

En uge efter nedjusteringen fra rivalen Home Depot har den amerikanske byggemarkedskæde Lowe's også måttet tage konsekvensen af et svagere salg end ventet.

Aktien stiger dog 0,2 pct. til 203,95 dollar.

I regnskabet for første kvartal af det forskudte regnskabsår nedjusterer Lowe's forventningerne til hele årets omsætning til 87-89 mia. dollar fra et tidligere bud på 88-90 mia. dollar.

Det sammenlignelige salg ventes nu at falde med 2 til 4 pct., mens den tidligere prognose lød på mellem 0 til minus 2 pct.,

For præcis en uge siden nedjusterede Home Depot forventningerne efter en dårligere end ventet salgsudvikling i det forskudte første kvartal.

SOFTWAREUDVIKLER FYRER I LONDON

Den amerikanske softwareudvikler Palantir fyrer op til 75 ansatte i London.

Det skriver avisen Evening Standard.

Afskedigelserne kommer til at ramme omkring 12 pct. af den britiske arbejdsstyrke, baseret på medarbejdertal oplyst i det seneste regnskab, skriver avisen.

Så sent som sidste år undersøgte Palantir ellers muligheden for at udvide og åbne endnu en britisk base i det nordlige England, muligvis nær Leeds. Men disse planer er nu under revision, og en endelig beslutning er endnu ikke truffet.

Palantir har ikke ønsket at kommentere avisens oplysninger.

Aktien stiger 2,5 pct. til 12,14 dollar.

Den amerikanske regionalbank PacWest er en af tirsdagens højdespringere. Aktien stiger 16,6 pct. til 8,02 dollar efter en stigning på 20 pct. mandag. Banken har solgt en låneportefølje på 2,6 mia. dollar. Banken har tidligere oplyst, at man vil sælge aktiver for at få likviditet.

HONEYWELL BEKRÆFTER UDSIGTER

Honeywell melder om en udvikling i andet kvartal, som følger planerne, og industrikoncernen fastholder forventningerne til hele året. Men de langsigtede mål opjusteret. Aktien stiger 0,2 pct. til 197,44 dollar.

Yelp, der er en onlineplatform til anmeldelser, stiger desuden 12 pct. til 36,34 dollar, efter at TCS Capital Management har meddelt, at det vil anbefale selskabet, at det undersøger muligheden for at blive solgt eller finde andre strategiske løsninger for at øge værdien af selskabet.

Aktivistinvestoren mener ifølge Wall Street Journal, at selskabet, hvis det sælges, kan opnå en værdi, der mere end dobbelt så høj som selskabets nuværende markedsværdi.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder