USA/åbning: Sure markeder med fald til Beyond Meat - Amazon stiger

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 15:41  |  

De ledende amerikanske aktieindeks vender snuden nedad fra handelsstart fredag.

Efter få minutters handel falder Dow Jones-indekset med 0,2 pct., mens det brede S&P 500-indeks taber 0,6 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks falder samtidig med 0,5 pct.

Torsdag tyngede en kedelig smitterekord på flere end 60.000 nye tilfælde af Covid-19 på tværs af flere amerikanske stater de amerikanske aktiemarkeder.

Mere end 3 mio. amerikanere har nu været konstateret smittede med coronavirus, og særligt i staterne Texas, Californien og Florida er smitten på nuværende tidspunkt ude af kontrol med tårnhøje nye daglige smittetilfælde til følge.

Denne uges smitteudvikling har ifølge flere markedsiagttagere sået tvivl om, hvorvidt de seneste stigninger på aktiemarkederne kan vare ved.

- Jeg vil ikke betegne mig selv som bjørn (bear, red.), men risiciene herfra og til slutningen af året er udelukkende til den dårlige side, siger Savita Subramanian, der er aktiechef i Bank of America, ifølge Investing.com.

AMAZON MED KURS MOD NYE HØJDER

Amazon-aktien stiger med 0,4 pct. fra handelsstart, efter at selskabet har fået løftet sit kursmål til 3550 dollar fra 2700 dollar af finanshuset Citi, der henviser til e-handlens stigende dominans under coronapandemien som årsag.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at det er det højeste kursmål blandt de analytikere, der dækker aktien.

Amazon-aktien var torsdag flyvende med en stigning på 3,3 pct. i lukkerekorden 3182,63 dollar.

Også Netflix-aktien får medvind fra handelsstart efter et løftet kursmål fra Goldman Sachs. Storbanken ser nu aktien ramme 670 dollar et stykke ude i fremtiden. Tidligere havde den amerikanske investeringsbank kursmålet 540 dollar. Det fremgår af Bloomberg News.

Netflix, der kommer med regnskabet for andet kvartal i næste uge, stiger 2,3 pct. fredag.

HP I FOKUS EFTER HØJERE COMPUTERSALG

En effekt af coronapandemien har været, at flere har arbejdet foran computeren hjemmefra, og ifølge mediet Investing.com viser amerikanske data en stigning i salget af computere i andet kvartal, i takt med at flere og flere købte udstyr til hjemmekontoret.

Det kan betyde fokus på selskaber som amerikanske HP, der er verdens største producent af pc'ere, i fredagens marked.

HP-aktien stiger fredag med 0,7 pct.

Opmærksomheden kan også samle sig lidt ekstra om Biontech og Pfizer, efter at førstnævntes administrerende direktør, Dr. Uğur Şahin, har fortalt The Wall Street Journal, at de to selskabers samarbejde om et middel til behandling af Covid-19 kan munde ud i et middel på markedet i december.

Biontech-aktien stiger med 4,4 pct., mens aktien i Pfizer stiger 0,2 pct.

Aktiedarlingen Beyond Meat, der producerer plantebaseret køderstatning, ser ud til at blive sendt ned i fredagens marked, efter at Citi siger "sælg" med bemærkningen om, at det plantebaserede alternativ ikke er meget sundere end den originale vare.

Aktien taber 7 pct. efter fem minutters handel.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder