USA/åbning: Teknologi taber mest i rødt marked

Udgivet den 04-05-2021  |  kl. 15:54  |  

Det amerikanske aktiemarked er tirsdag åbnet i rødt, idet investorerne fortsætter med at rotere ud af pandemivindere såsom teknologi og fortsætte ind i sektorer, der står til at vinde fra genåbningen af økonomien.

Teknologiaktierne står først i køen til tirsdagens kurstæv, og det giver et fald på 1,1 pct. til det teknologitunge Nasdaq-indeks. Det brede S&P 500-indeks taber 0,5 pct., og Dow Jones-indekset falder 0,2 pct.

I takt med at det økonomiske opsving tager fart takket være den succesfulde vaccineudrulning, så er investorerne dog stadig klar over de underliggende risici, hvor inflationen udgør den primære.

- Vi tror dog, at det inflationære pres vil fortsætte i år, og det er drevet af den politik, vi har set på globalt plan. På kort sigt kan du forvente nogle tilbagefald i markederne, men den generelle stemning er positiv, siger Rupal Agarwal, strateg hos Sanford C. Bernstein, til Bloomberg TV.

ENERGISELSKABER I HOPLA OG PRES PÅ TEKNOLOGI

De cykliske aktier har fået en god start på dagen, hvor olieselskaberne åbner højere med plusser på 0,6 pct. til både Chevron og Exxon Mobil.

Olieselskaberne bliver løftet sammen med oliepriserne, der tirsdag er understøttet af øget optimisme om, at en genopretning af den økonomiske aktivitet i USA og Europa vil understøtte efterspørgslen.

Modsat er der pres på teknologiaktierne, hvor både Amazon og Facebook åbner med fald på 0,9 pct.

Apple-aktien falder 2,4 pct. og er tirsdag blandt de svageste af de største amerikanske it-aktier.

PFIZER LEVERER VOLDSOM OPJUSTERING

Den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer har opjusteret forventningerne blandt andet efter et bedre end ventet salg af corona-vaccine.

I år venter selskabet en covid-vaccineomsætning på omkring 26 mia. dollar mod tidligere skønnet 15 mia. dollar. Her ventede analytikerne 18,59 mia. dollar.

Selskabet løftede forventningerne til det ordinære overskud per aktie til 3,55-3,65 dollar fra tidligere 3,10 - 3,20 dollar. Omsætningen ventes nu at blive mellem 70,5 og 72,5 mia. dollar mod tidligere 59,4-61,4 mia. dollar.

Første kvartal endte med en omsætning på 14,6 mia. dollar mod ventet 13,62 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Det ordinære overskud per aktie blev på 93 cent mod ventet 78 cent.

Investorerne havde dog allerede regnet med en positiv overraskelse, og bevægelsen ud af pandemiaktier er med til at sende aktien ned med 0,5 pct. i tirsdagens første handler.

CVS OG DUPONT LEVERER OGSÅ MERE END VENTET

CVS Health, der driver både en apotekerkæde og sygekasse, leverede bedre end ventet i første kvartal.

Den ordinære indtjening per aktie landede på 2,04 dollar i kvartalet mod ventet 1,71 dollar, og omsætningen blev på 69,1 mia. dollar mod ventet 68,5 mia. dollar i første kvartal 2020.

CVS-aktien åbner med en stigning på 2,4 pct.

Dupont de Nemours, der blandt andet laver materialer til byggeri og bilproduktion, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal, og prognoserne for det igangværende andet kvartal ligger også over konsensus i markedet.

Efterspørgslen på tekniske polymer var stærk, lyder det fra Dupont, der dog pointerer, at globale leveringsbegrænsninger på vigtige råvarer har resulteret i et lavt encifret fald. Dette fald ventes at blive genvundet, når råvarebegrænsningerne bliver lettet.

Investorerne er udmiddelbart lidt bekymrede for udsigterne, og de sender Dupont-aktien ned med 2,4 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder