USA/åbning: Uens åbning - Costco falder mens Boeing stiger

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 15:40  |  

Pilen peger ned i de første handler på Wall Street fredag. S&P 500-indekset falder 0,2 pct., Dow Jones går 0,3 pct. tilbage, mens Nasdaq ligger omkring et uændret niveau.

Holder retningen dagen igennem er S&P 500 på vej mod sin fjerde uge med fald. Mandag for fire uger siden lå indekset i 3500,3 - torsdag lukkede det i 3246,6.

CORONA BANKER PÅ

Coronamismodet presser sig på, og investorerne vælger derfor sikker havn som investeringer i guld, skriver Bloomberg News. Oveni kommer, at investorerne indtil nu har set langt efter økonomisk hjælp, der skal drive den amerikanske vækst op.

Efter uges dødvande i forhandlingerne om endnu en coronahjælpepakke, kan Demokraterne i den amerikanske kongres være på vej med et kompromisforslag til en fjerde hjælpepakke til den amerikanske coronaramte økonomi, skriver Reuters.

Det er det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus med leder Nancy Pelosi i spidsen, som muligvis allerede i næste uge vil stemme pakken i gennem.

Kompromisforslaget har dog næppe den store chance for at blive endelig vedtaget, da Republikanerne, som har flertallet i Kongressens andet kammer, Senatet, og Det Hvide Hus ønsker en meget mindre hjælpepakke. Demokraterne hjælpepakke er på 2200 mia. dollar.

Kongressen har indtil nu vedtaget tre hjælpepakker i år på op mod samlet 3300 mia. dollar, men en stor del af støtteordningerne udløb allerede med udgangen af juli.

FALD TIL VAREHUS

Den store amerikanske supermarkedskæde Costco falder 1,5 pct. i den indledende handel, ovenpå regnskabet fra koncernen der kom efter markedets lukketid torsdag. Costco fik i fjerde kvartal stigende udgifter i forbindelse med coronaviruspandemien, mens selve de overordnede regnskabstal lå over konsensus.

I alt brugte Costco 281 mio. på højere lønninger og udgifter til rengøring og beskyttelse af medarbejdere og kunder i tremånedersperioden, som sluttede med udgangen af august.

Supermarkedskæden, der driver 795 dagligvarehuse, heraf 552 af dem i USA, fik ellers i perioden en flot vækst i omsætningen på 12 pct. til 53,38 mia. dollar mod ventet 52,46 mia. dollar, og overskuddet per aktie blev på 3,13 dollar sammenlignet med 2,47 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 2,85 dollar ifølge Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg, den underliggende vækst i supermarkederne, viste en fremgang på 11,4 pct. mod 5,1 pct. i fjerde kvartal sidste år og sammenlignet med den ventede vækst på 9,1 pct. ifølge tal fra Consensus Metrix.

Ses der bort fra brændstofsalget og udviklingen i valutakurser, voksede det sammenlignelige salg med 14,1 pct. mod ventet 11,0 pct., og i USA alene var væksten på 13,6 pct. mod spået 10,8 pct.

Omvendt ligger flyproducenten Boeing til et plus på 1,5 pct. på nyt om flytypen 737 Max. Chefen for de europæiske luftfartsmyndigheder, Patrick Ky, har sagt, at flyene måske igen kommer i luften til november.

737 Max-flyene har været sat på landjorden efter to flystyrt i 2018 og 2019, der kostede 346 mennesker livet.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder