USA/åbning: Wall Street åbner med små minusser

Udgivet den 19-02-2019  |  kl. 15:40  |  

De amerikanske aktieindeks starter den korte aktieuge med små fald tirsdag.

En let nervøs stemning har tag i markedet, mens forhandlingerne mellem USA og Kina, som forsøger at finde fælles fodslag på handelsområdet, tirsdag fortsætter i Washington. Parterne mødtes sidste uge i Beijing, men det har været småt med konkrete meldinger, og derfor er der stadig risiko for en optrapning af handelskrigen med toldforhøjelser i starten af marts.

Indtil videre reagerer markedet ved at sende lidt aktierne i negativ retning. Efter knap ti minutters handel falder S&P 500-indekset 0,1 pct., mens Dow Jones og Nasdaq ligger med fald på lidt under 0,1 pct.

Mandag var der lukket på det amerikanske aktiemarked på grund af helligdagen Presidents' Day.

Tirsdag har Walmart, et af verdens største selskaber inden for dagligvarehandel, aflagt regnskab. Og selskabet havde en bedre end ventet indtjening i fjerde kvartal, da resultatet per aktie endte på 1,41 dollar mod ventet 1,34 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg for butikker i USA var også bedre, end analytikerne havde regnet med, da det steg med 4,2 pct. og dermed slog forventningerne med 1 pct.point. Fremgangen var blandt andet drevet af højere priser, skriver Bloomberg News.

Det er attende kvartal i træk, at Walmart har salgsvækst i USA, og fremgangen var også højere end de 3 pct., som detailgiganten selv havde forventet.

Walmart-aktien stiger 3,6 pct. i den tidlige handel oven på det lovende regnskab, som opvejer noget af den seneste tids frygt for et svagt detailsalg i USA. Salget i de amerikanske butikker faldt 1,8 pct. i december i forhold til november - den værste udvikling i mere end ni år.

Blandt de mindre selskaber falder Weight Watchers International med 7,2 pct. efter en negativ analyse fra JPMorgan, der nu har anbefalingen "undervægt" for aktien mod tidligere "neutral". Kursmålet er på 25 dollar, mens aktien falder til lige over 28 dollar fra fredagens lukkekurs på 30,28 dollar.

Transocean, der driver borerigge, falder efter et kvartalsregnskab med et større underskud end forudset. Olieserviceselskabet ligger 1,8 pct. lavere i 8,77 dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder