USA: Analytikere skærer i forventingerne til næste år

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 21:21  |  

Allerede efter den første uge af den amerikanske regnskabssæson har analytikerne på Wall Street taget kniven frem og skåret i forventningerne til næste års indtjening.

Det er i sig selv ikke så overraskende, skriver Bloomberg News, for analytikerne er på lang sigt notorisk overoptimistiske omkring selskabernes indtjening og plejer altid at sænke dem, efterhånden som tiden nærmer sig de relevante perioder.

I sidste uge blev der dog trods gode regnskaber, især fra de amerikanske storbanker, alligevel hevet næsten 1 dollar af den samlede forventning til indtjeningen per aktie for alle selskaber i S&P 500 til næste år til nu 178,40 dollar. Faldet svarer til 0,5 pct., og det er det største ugefald siden januar, viser Bloomberg News' beregninger.

Analytikerne regner dog fortsat med en vækst på 10 pct. i 2020 sammenlignet med buddet på 1,9 pct. for i år. Mange investorer vil imidlertid nok komme fjerde kvartal 2018 i hu. Der faldt markedet i USA med godt 19 pct. fra starten af perioden til bunden juleaftensdag, da netop forventningerne til 2019 blev kraftigt reduceret.

- For at markedet på meningsfuld vis kan tage et skridt opad, er investorerne nødt til at være mere overbeviste om, at indtjeningsvæksten vil være i den høje encifrede ende elle bedre, siger Jeremy Zirin, chef for amerikanske aktier hos UBS Global Wealth Management, til Bloomberg News.

- Markedet skal være sikker på, at der kommer en genaccelerering af indtjeningsvæksten.

Indtil videre er det 81 pct. af de S&P 500-selskaber, som allerede har lagt tal for tredje kvartal frem, som har klaret sig bedre i den forgangne periode. De, som har misset estimaterne for omsætning og indtjening i tredje kvartal, er dog blevet straffet hårdt og har på førstedagen i snit klaret sig næsten 4 pct. dårligere end markedet mod et historisk snit på 2,4 pct.

- Det antyder, at investorerne ikke har tillid nok til fremtidsforventningerne til at se gennem fingre med skuffelser i tredje kvartal, vurderer Savita Subramanian fra Bank og America-Merrill Lynch.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder