USA: beskæftigelsen har lang vej endnu ifølge danske økonomer

Udgivet den 07-08-2020  |  kl. 15:13  |  

Beskæftigelsen i USA er steget med 1,763 mio. udenfor landbruget i juli, viser den seneste beskæftigelsesrapport fra USa.

Det betyder, at omkring 9 mio. ud af de omkring 22 mio. amerikanske jobs, som blev tabt i løbet af marts og april, er vendt tilbage.

Det er dog en lav fremgang set i lyset af det samlede fald i beskæftigelsen, mener Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- I USA blev 10 års jobfremgang skyllet væk på halvanden måned, og beskæftigelsen bevægede sig i juli kun moderat fremad og ligger fortsat 13 millioner under toppunktet fra februar 2020, skriver Bo Sandberg i en kommentar.

- Med et smitteomfang, der er ude af kontrol, med et BNP-fald på knap 10 pct i andet kvartal, med en ledighed, der stadig ligger på 10,2 pct. og med en beskæftigelse, der kun bevæger sig langsomt op af hullet, så må man nøgternt konstatere, at det er dårligt nyt til verdensøkonomien, der udgår fra USA, skriver Bo Sandberg.

Fremgangen i den amerikanske beskæftigelse ville imponerende under normale omstændigheder, skriver Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

- Men tallet bliver stadig pillet gevaldigt ned, når vi tager et blik på de forudgående måneders jobtab, som løber op i mere end 22 mio. tabte jobs.

- Så selvom skuden for nu ser ud til at være vendt, så er amerikansk økonomi ikke i nærheden af at være tilbage på niveauet for coronakrisen, skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Han uddyber, at hvis arbejdsløsheden forbliver på det høje niveau på over 10 pct., vil det sætte dybe spor på økonomien og kan og øge risikoen for, at krisen bliver langvarig.

Stigningen i den amerikanske beskæftigelse i juli er højere end analytikernes forventninger, som ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 1,48 mio. job.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  USA❯ 

Relaterede nyheder