USA: Fed-direktør ser økonomi klar til vækst i 2020

Udgivet den 13-12-2019  |  kl. 23:30  |  

Efter årets tre rentenedsættelser i år, i juli, september og oktober, har den amerikanske økonomi solidt fodfæste, og derfor var det tidligere på ugen ikke nødvendigt med yderligere en sænkning, vurderer John Williams, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i New York.

- Husmarkedet stiger faktisk fra, hvor det var for et år siden. Forbruget er meget stærkt, sagde John Williams ifølge Bloomberg News i forbindelse med en tale i New York fredag.

- Med de justeringer, vi allerede har gjort, at sænke renterne, har vi fået økonomien på et solidt, vedvarende fodfæste i forhold til vækst næste år.

Ifølge Williams er nogle af de risici, som tidligere på året fik banken til at sænke renten tre gange, nu ved at blive afviklet. Herunder handelskrigen og en klarere udsigt for brexit.

Federal Reserve fastholdt onsdag sin toneangivende rente i intervallet 1,50 til 1,75 pct., og samtidig indikerede banken via sit dot-plot-diagram, som viser de individuelle bankchefers renteforventninger, at direktørerne regner med en uændret rente gennem hele 2020.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder