USA: Fed-direktør vil se flere tegn på opbremsning før rentesænkning

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 22:57  |  

Eric Rosengren, der er direktør for Federal Reserves afdeling i Boston, er endnu ikke klar til at give grønt lys for en rentesænkning i USA. Ikke før, han har set yderligere beviser på, at aktivitetsniveauet daler i USA's økonomi.

- Vi vil formentlig se et andet halvår, som er meget tættere på 2 pct. vækst. Jeg siger ikke, at der ikke er omstændigheder, hvor jeg ville være villig til at lempe. Jeg vil blot se mere bevis for, at vi er på vej ind i noget, der er mere en opbremsning, sagde Eric Rosengren mandag i et interview med Bloomberg News.

Rosengren var netop - sammen med Esther George - den ene af de to, som stemte i mod sidste måneds rentesænkning. Den første gang under formand Jerome Powells embedsperiode siden februar 2018, hvor styrekomiteen ikke var enstemmig i sin beslutning.

Rosengren ser trods udviklingen i USA flere mørke skyer for solen, herunder den globale økonomi med opbremsning i Europa og i Kina, uroen på de finansielle markeder, brexit og urolighederne i Hongkong. Men det behøver ikke betyde, at Federal Reserve skal træde til.

- Bare fordi andre lande er svage, hvis vi er stærke, behøver det ikke nødvendigvis betyde, at vi også skal lempe. Det er meget mere effektivt for Kina og Europa selv at ekspandere deres økonomier.

Boston-chefen har også bemærket, at rentekurven onsdag i sidste uge kortvarigt dykkede ned i minus 2 basispoint, hvilket sendte nervøsitet ind i markedet, da kurven i minus anses som et ildevarslende tegn for en recession forude i USA's økonomi. Rosengren er dog ikke parat til at lade det tegn være afgørende for pengepolitikken.

- Målet med pengepolitikken er ikke at ramme rentekurven rigtigt, det er at få arbejdsløsheden og inflationen rigtig.

Rosengren advarede desuden om, at rentesænkninger kan øge gældsbyrden i USA, som i forvejen er bekymrende.

- Jo lavere renterne er, jo mere opfordrer man folk til at øge gælden. Og er dette det rette sted i den økonomiske cyklus at opfordre folk til at gældsætte sig mere, spurgte han retorisk i interviewet med Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
16/09/19

 
9,80%
 
16/09/19

 
6,66%
 
16/09/19

 
3,72%
 
16/09/19

 
3,59%
 
16/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder