USA: Fed-formand fokuserer mest på økonomien

Udgivet den 16-11-2018  |  kl. 06:35  |  

Formanden for den amerikanske centralbank, Federal Reserves Jerome Powell, har ganske vist bemærket, at aktiemarkedet har oplevet stor turbulens og kursfald siden oktober, men investorerne skal ikke regne med hjælp fra centralbankens side til at løfte afkastet.

Powell understregede i en tale i Dallas, at centralbanken mener, at markedernes udvikling er vigtig, men at banken hovedsageligt kigger på den reelle økonomi, når den skal træffe sine beslutninger, skriver Bloomberg News.

Dermed indikerede Jerome Powell også, at volatiliteten den senere tid ikke flytter på centralbankens pengepolitik, som stadig står på "gradvise" renteforhøjelser.

Banken har tidligere indikeret en renteforhøjelse til december og tre mere i 2019.

I en senere tale torsdag i Houston slog formanden for Federal Reserve også fast, at man nu i banken ser, at lønvæksten i USA ligger på linje med økonomiens øvrige signaler.

- Lønningerne har nu bevæget sig ind i det område, som giver mening, produktion og inflation taget i betragtning, sagde Powell.

Tidligere i 2018 oplevede man i USA en ganske svag lønvækst trods et rekordlavt niveau i arbejdsløsheden.

I sidste uge fastholdt Federal Reserve sin rente på sit novembermøde. Federal Reserve har dog hævet den toneangivende rente ved tre lejligheder tidligere i år - i marts, juni og september. Alle gangene har været med den nuværende formand for centralbanken, Jerome Powell, i spidsen.

Powell afløste i februar den tidligere centralbankchef Janet Yellen og er udpeget af præsident Donald Trump.

Federal Reserve har løftet sin rente seks gange i alt, siden præsident Donald Trump, der har været stærkt kritisk over for den stigende rente og centralbankens kurs, indtrådte i embedet i januar 2017.

Federal Reserve har hævet sin rente otte gange, siden den startede den igangværende stramningscyklus i december 2015.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder