USA: Inden tredje runde står Clinton til sejr og Trump på mavepuster

Udgivet den 19-10-2016  |  kl. 16:36  |  

De to amerikanske kandidater til jobbet som præsident, Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump, tørner sammen for tredje gang i en tv-debat i Las Vegas onsdag aften amerikansk tid. Det er den sidste gang, de to står over for hinanden i en debat på direkte tv inden det amerikanske valg 8. november.

Inden debatten ser Clinton ud til at være på vej mod en sejr, og Jyske Bank har linet en række forhold op, som ifølge banken kan indikere, hvem der trækker sig sejrsrigt ud af valgkampen. Lige nu viser meningsmålingerne en føring til Hillary Clinton.

- På nationalt plan er Clintons forspring udvidet til 6,9 pct.point. Og efter afsløringen af Trumps udtalelser fra 2005 er tilslutningen til ham faldet kraftigt ifølge Realclear Politics, skriver Jyske Bank i en opvarmningsanalyse til tv-debatten natten til torsdag dansk tid.

- Ingen kandidat har indtil nu været så meget bagud en måned før valget og efterfølgende vundet det, påpeger banken i analysen - men anfører også, at meningsmålinger kan ramme forbi - som man eksempelvis så det i forbindelse med den britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU.

Nate Silver, der er en kendt statistiker, der tidligere har vakt stor opmærksomhed ved at spå rigtigt om udfaldet af amerikanske valg, har beregnet vinderchancerne baseret på meningsmålingerne. Og ifølge Jyske Bank får han det nu til, at det med 87 pct. sandsynlighed er Hillary Clinton, der kommer til at vinde kampen om at blive den næste amerikanske præsident.

- Det er næppe nogen overraskelse, at Clinton står til at vinde, men flertallet i kongressen er også kommet i spil. Senatet er på vippen, og selv flertallet i Repræsentanternes Hus er blevet mere usikkert. En demokratisk sejr hele vejen rundt vil åbne for, at Clinton kan få gennemført langt mere af sin økonomiske politik end ventet, påpeger banken i analysen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  USA❯ 

Relaterede nyheder