USA: Kina er ikke længere valutamanipulator

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 06:34  |  

Kina anses ikke længere for at være en valutamanipulator.

Det fremgår af den halvårlige rapport fra det amerikanske finansministerium, skriver Bloomberg News mandag.

Kina tages af listen som manipulator, da landet har lovet at imødekomme USA på flere punkter, oplyses det.

- Kina har givet håndhævelige løfter om at afholde sig fra konkurrencemæssig devaluering samt løfter om øget gennemsigtighed og ansvarlighed, udtaler finansminister Steven Mnuchin i en meddelelse.

Rapporten har dermed slet ingen lande på listen over 20 af USA's største handelspartnere, der overvåges, som manipulatorer.

I starten af august 2019 blev Kina officielt betegnet som valutamanipulator af USA - for første gang siden 1994.

- Kina droppede prisen på dets valuta til et næsten historisk lavt punkt. Det kaldes "valutamanipulation", tweetede Trump dengang i august sidste år.

Mandagens rapport kommer blot to dage inden, at Kina og USA ventes at underskrive den delvise handelsaftale, som landene blev enige om i slutningen af 2019.

Betegnelsen af Kina som valutamanipulator har dog reelt været symbolsk, skrev The Wall Street Journal tidligere. Den officielle konsekvens af "titlen" er nemlig, at der skal indledes forhandlinger med det pågældende land, og de samtaler kan i sidste ende medføre nye tariffer, hvis de ikke munder ud i resultater.

Imidlertid forhandlede USA og Kina allerede om både handel og valuta, og der var i forvejen pålagt straftold på kinesiske varer.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder