USA: Trump hurtigt ude med kritik af centralbanken

Udgivet den 18-09-2019  |  kl. 20:34  |  

USA's præsident Donald Trump spilder vanen tro ikke mange minutter, inden han onsdag giver sin dom og sin kritik af landets centralbank, Federal Reserve, og dens formand, Jerome Powell.

- Jay Powell og Federal Reserve svigter igen. Ingen "guts", ingen fornuft, ingen vision! En forfærdelig kommunikatør!, skriver den amerikanske præsident på sin Twitter profil onsdag aften.

Federal Reserve sænkede tidligere onsdag aften sin toneangivende rente med 0,25 pct.point til intervallet mellem 1,75 og 2,00 pct. Helt som ventet.

Donald Trump har dog gennem mere end et års tid kritiseret banken for først at hæve sin rente for meget og siden hen for ikke at sænke den tilstrækkeligt igen eller hurtigt nok. Forrige uge krævede Trump desuden en nulrente eller "lavere".

Det var onsdag anden gang i 2019, at Federal Reserve sænkede sin toneangivende rente. Første gang var i forbindelse med rentemødet i juli, og det var samtidig den første rentesænkning fra banken siden 2008. I mellemtiden nåede banken at gennemføre en stramningscyklus på ni renteforhøjelser af hver 0,25 pct.point i perioden fra december 2015 frem til og med december 2018.

Federal Reserve har nu sænket sin rente to gange og hævet den syv gange, mens Donald Trump har været præsident i USA

Jerome Powell tiltrådte posten som formand for banken i februar 2018. Han blev udpeget af Donald Trump til at overtage embedet efter Janet Yellen, som blev indsat af præsident Barack Obama.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder