USA: Trump vil komme med nye skattelettelser i 2020

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 22:37  |  

Næste år i november er der præsidentvalg i USA. Det er måske derfor ikke så overraskende, at Donald Trumps Hvide Hus planlægger at præsentere yderligere skattelettelser til amerikanerne i midten af næste år.

Det skriver Reuters.

Det er Larry Kudlow, der er Donald Trumps nærmeste økonomiske rådgiver, som fredag har løftet sløret for planerne. Uden at sætte tal på. Men med hovedsigte på den amerikanske middelklasse.

- Vi vil samle alle de bedste ideer fra The Hill, administrationen og folk udefra for at levere en betydelig ny runde skattelettelser til middelklassen, sagde Ludlow ifølge Reuters.

Kongressen, det vil sige Senatet og Repræsentanternes Hus, ligger på Capitol Hill i Washington.

- Dette er på ingen måde et recessionstiltag, tilføjede Kudlow.

Planen har fået navnet "Tax Cut 2.0". Det vil i givet fald også blive den anden større skattelettelse, som Trump er kommet med. I 2017 fik han flertal for sin skattereform, der fra 2018 og ti år frem giver 1500 mia. dollar i skattelettelser.

Den reform er dog blevet kritiseret af Demokraterne for især at gavne erhvervslivet og de mest velstående amerikanere, selv om storbanken JPMorgan beregner effekten som en besparelse på 1300 dollar om året for en gennemsnitlig amerikansk familie. Den kan dog snart være spist op at prisstigninger, hvis alle Donald Trumps varslede tariffer på import føres ud i livet.

Demokraterne vandt ved sidste års midtvejsvalg flertallet i Repræsentanternes Hus tilbage og vil derfor kunne blokere for skattelettelser.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder