USA vil droppe betegnelse af Kina som "valutamanipulator"

Udgivet den 13-01-2020  |  kl. 20:50  |  

Senere i denne uge ventes Kina og USA at underskrive den delhandelsaftale, som landene i slutningen af sidste år blev enige om, og i den forbindelse ventes det, at USA's finansministerium vil droppe sin officielle betegnelse af Kina som en valutamanipulerende stat.

Det skriver flere medier.

I starten af august 2019 optrappede USA presset på Kina ved officielt at sætte landet på en liste over lande, som manipulerer med deres valuta. Det var første gang siden 1994, at Kina kom på den liste, og begrundelsen var, at yuanen løbende under handelskrigen var faldet over for dollaren - og dermed faktisk udhulet effekten af den straftold, som USA har pålagt kinesiske varer.

- Kina droppede prisen på dets valuta til et næsten historisk lavt punkt. Det kaldes "valutamanipulation", tweetede Trump dengang.

Indtil videre har betegnelsen været symbolsk, skriver The Wall Street Journal. Den officielle konsekvens er, at der skal indledes forhandlinger med Kina, som i sidste ende kan medføre nye tariffer, hvis ikke forhandlingerne munder ud i resultater. Imidlertid forhandlede de to lande allerede, og i forvejen var der pålagt straftold på kinesiske varer.

Internationale investorer har kritiseret den amerikanske beslutning fra august, og Den Internationale Valutafond (IMF) vurderede ifølge Bloomberg News i september yuanen som fair prissat over for dollaren, ligesom fonden ikke har fundet tegn på manipulation.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder