USA/aktier: Detailfest løftede markedet - skuffelse over rentereferat

Udgivet den 21-08-2019  |  kl. 22:07  |  

De amerikanske aktier vandt onsdag frem og hele linjen. Stemningen blev løftet af et par stærke regnskaber fra detailsektoren, som bekræftede, at forbrugerne i USA har det godt.

Dow Jones-indekset klarede sig sammen med Nasdaq bedst - begge med plusser på 0,9 pct., mens det bredere S&P 500-indeks steg 0,8 pct. Også obligationsmarkedet var præget af optimisme og risk-on, og renterne steg - for den tiåriges vedkommende med knap 3 basispoint.

REGNSKABSLØFT - FORBRUGERNE HAR DET GODT

Stemningen blev løftet af to regnskaber fra henholdsvis lavpriskæden Target og byggemarkedskæden Lowe's, der begge kom med mere positive meldinger end ventet, og som løftede sektoren for cyklisk forbrug frem til en stigning på 1,8 pct. i S&P 500.

- Der har været et stort narrativ om en umiddelbart forestående recession, som har taget fat om markedet. De seneste regnskaber viser, at forbrugeren har det meget mere sundt, end folk tror, sagde R.J. Grant, direktør for aktiehandel hos KBW, til The Wall Street Journal.

Target steg med hele 20,4 pct. efter sit regnskab for andet kvartal, som viste en bedre underliggende vækst end ventet, samt en omsætning og en bundlinje, der var over Wall Streets forventninger. De realiserede tal blev desuden krydret med en opjustering, som også lå over konsensus.

Byggemarkedskæden Lowe's gik samtidig op med 10,4 pct. Lowe's kunne også fremvise en bedre underliggende vækst end ventet i markedet i sit kvartalsregnskab, og bundlinjen var ligeledes over konsensus. Lowe's steg også pænt tirsdag med 3,0 pct., da konkurrenten Home Depot leverede bedre end ventet på sin bundlinje og kom med en mindre nedjustering end frygtet.

Home Depot, som tirsdag vandt 4,4 pct., steg mere beskedne 1,6 pct. onsdag.

- Forbrugeren fortsætter med køre pænt videre. Husforbedringer er en tidlig indikator på økonomisk nedtur, og fra Home Depots tal var der ingen tegn på, at forbrugeren snubler. Target og Walmart, begge vindpile for det brede Amerika, peger i samme retning, konkluderede analytiker Neil Saunders fra Global Dataretail over for Bloomberg News.

Walmart overraskede i sidste uge også med et bedre end ventet kvartalsregnskab.

SKATTELETTELSER - INGEN SKATTELETTELSER

Tirsdag fortalte præsident Trump også, at han overvejer yderligere skattelettelser til amerikanerne, da han "længe" har tænkt på den såkaldte "payroll tax" , og det var indledningsvist også en del af den gode stemning. Senere onsdag trak han dog den melding tilbage.

- Jeg kigger ikke på nogen skattelettelser nu, sagde præsidenten til journalister på græsplænen foran Det Hvide Hus.

Kovending nummer to på bare to dage, da Trump jo også tirsdag aften aflyste statsbesøget i Danmark.

Markedet så også frem til referatet fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde i juli, da den sænkede sin toneangivende rente. Det tog også lidt af toppen i aktiemarkedet, da det bekræftede, at bankcheferne havde set rentesænkningen som en forsikring på væksten og en "midt-cyklisk justering", som formand Jerome Powell også havde sagt.

Investorernes forventninger er dog i denne uge større til at høre en mere lempelig centralbankchef, Jerome Powell, når han fredag byder velkommen på det årlige symposium for centralbanker i Jackson Hole.

PLUSSER TIL DE STORE TEK-NAVNE

I S&P 500 steg it-aktierne også solidt med 1,2 pct., mens energiaktierne og sundhed begge vandt frem med 0,8 pct. Alle sektorer var i plus denne onsdag med defensive dagligvarer nederst med fremgang på 0,3 pct.

Blandt de store selskaber steg Microsoft med 1,1 pct., mens Apple vandt det samme. Amazon gik desuden op med 1,2 pct., ligesom Googles moderselskab, Alphabet, fik et plus på 0,7 pct., mens Facebook dog faldt 0,1 pct.

Det gik endnu mere den anden vej for elbilproducenten Tesla, som mistede 2,2 pct. Det skyldtes, at selskabet er blevet sagsøgt af Walmart, der mener, at solcellepaneler, som Tesla har leveret til salg hos Walmart, er brandfarlige. Tesla var frem til 2017 den største aktører i USA på markedet for solceller.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder