USA/aktier: Fald til ledende indeks - jernbaneselskab sank tungt

Udgivet den 17-07-2019  |  kl. 22:06  |  

For anden dag i træk faldt de ledende amerikanske aktieindeks onsdag, på en dag hvor bankregnskaber atter var i fokus, men hvor investorerne også holdt øje med Netflix og eBay forud for selskabernes regnskaber for andet kvartal.

Også CSX, som gør sig inden for togfragt, kom for alvor i søgelyset, da selskabet præsenterede skuffende tal og nedjusterede forventningerne til året.

For S&P 500-indekset endte dagen 0,7 pct. lavere, mens Nasdaq-indekset faldt 0,5 pct. Dow Jones-indekset endte dagen med et fald på 0,4 pct.

AFVENTENDE STEMNING I FALDENDE MARKEDER

Jernbaneselskabet CSX tog sig i onsdagens handel det største dyk siden 2008, efter at selskabet sænkede sine forventninger til salget i 2019. Det udløste ifølge Bloomberg News en frygt for en længerevarende fragtnedgang for selskabet, som ifølge topchefen er udfordret af svære markedsvilkår.

CSX-aktien faldt onsdag 10,3 pct. til 71,38 dollar. I løbet af handelsdagen var aktien en overgang nede med 12 pct.

Onsdag var sidste chance for aktionærerne til at positionere sig i selskaber som Netflix, IBM, eBay og Alcoa, der alle leverer regnskab umiddelbart efter børslukketid.

For Netflix gælder det, at investorerne vil rette opmærksomhed mod selskabets bundlinje, når regnskabet for andet kvartal tikker ind.

Indtil nu har det helt store spørgsmål for Netflix nemlig været, hvorvidt kunderne er villige til at betale en højere pris for deres abonnement, efter at streamingtjenesten har hævet prisen på deres abonnement verden over.

De højere priser vil have en positiv indvirkning på omsætningen allerede i dette kvartal, påpeger analytikere ifølge Bloomberg News. Omsætningen forventes at lande på 4,93 mia. dollar, hvilket vil være en stigning på 26 pct.

Netflix-aktien faldt i onsdagens handel 1 pct. til 361,44 dollar.

IBM, som tidligere var en ledende stjerne inden for it, har på det seneste haft svært ved at løfte omsætningen på sine kerneområder som infrastruktur til virksomheder og it-service.

For at vende det har selskabet investeret i kunstig intelligens og cloud-software. Aktien er steget med 26 pct. i 2019, men forud for regnskabet efter børslukketid onsdag faldt aktien 0,3 pct. til 143,09 dollar.

Handelsplatformen eBay, som også leverer regnskab for andet kvartal efter børslukketid, går efter sigende videre med planerne om at sælge billetmarkedspladsen Stubhub. Det rapporterede anonyme kilder onsdag til amerikanske CNBC.

Selskabet afviste at kommentere oplysningerne over for CNBC. Aktien endte dagen 2,2 pct. lavere til 39,03 dollar.

Facebook-aktien blev ligeledes presset en smule ned i onsdagens handel. Det skete på en dag, hvor Facebooks chef for selskabets kommende digitale valutaprojekt, David Marcus, for anden dag i træk var tilbage i officielt regi for at svare på spørgsmål om Facebooks planer om at lave en digital valuta kaldet libra.

Projektet har udløst panderynker hos en række regeringsmedlemmer og hos chefen for den amerikanske centralbank.

Facebook-aktien endte 1,00 pct. lavere i 201,80 dollar.

BANKER BLEV BELØNNET

Forud for handelsstart havde bankerne Bank of America og Bank of New York Mellon leveret regnskaber for andet kvartal.

Bank of America landede sit bedste kvartal nogensinde og kunne fremvise en indtjening per aktie på 0,74 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ventet en indtjening per aktie på 0,71 dollar.

Aktien endte 0,9 pct. højere i 29,26 dollar.

Også Bank of New York Mellon blev belønnet for sit regnskab. Det viste en indtjening per aktie i kvartalet på 1,01 dollar mod analytikernes estimat på 0,95 dollar.

Aktien steg onsdag med 2,3 pct. til 44,12 dollar.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder