USA/aktier: Mindre kursfald afsluttede stærkt kvartal

Udgivet den 03-04-2017  |  kl. 06:32  |  

Wall Street sluttede et stærkt første kvartal af med kursfald fredag, mens investorerne så småt begyndte at evaluere sandsynligheden for, at virksomhedernes indtjening i årets første tre måneder vil kunne retfærdiggøre markedets høje værdiansættelser.

S&P 500-indekset sluttede med et minus på godt 0,2 pct. til 2362,72. Dow Jones-indekset lukkede med et fald på godt 0,3 pct. i 20.663,22, mens Nasdaq-papirerne veg en anelse tilbage fra torsdagens rekord og lukkede i 5911,74.

Fredagens kursfald kan dog på ingen måde ødelægge biledet af et særdeles solidt kvartal, idet S&P 500-indekset er steget 4,7 pct. siden nytår, mens Dow Jones-indekset er øget 3,9 pct.

Bedst er det gået det teknologitunge Nasdaq-indeks, der med en gevinst på hele 8,9 pct. slutter første kvartal blot 2,6 point fra det højeste niveau nogensinde.

- Værdiansættelsen er så anstrengt, som den kan blive. Så naturligvis er der grund til bekymring, hvis indtjeningen ikke vokser på samme måde som forventet, siger chefstrateg Bruce Bittles fra Robert W. Baird & Co. til Reuters.

De store indeks har ramt adskillige rekorder siden valget af præsident Donald Trump på forventning om, at han vil øge den økonomiske vækst ved at sænke skatterne og øge udgifterne gennem infrastrukturinvesteringer. Stigningerne er også baseret på robuste økonomiske data og en stigning i virksomhedernes indtjeningsvækst.

Mandag morgen er investorerne let positive i Asien. De amerikanske futures handles samtidig med minimale gevinster langt under 0,1 pct.

Fredagens økonomiske data viste en stigningstakt i den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, på 1,8 pct., mens det overordnede inflationstal, PCE-deflatoren, viste en stigning på 2,1 pct. på årsbasis i februar. Økonomerne havde estimeret en fremgang på 1,7 pct. og 2,1 pct.

Det personlige forbrug skuffede med en stigning på 0,1 pct. mod de ventede 0,2 pct. i forhold til januar, mens de personlige indkomster som ventet voksede 0,4 pct.

Og de fremadrettede data for forbrugertillid fra University of Michigan udviklede sig lidt ringere end ventet, mens indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, viste sig let positiv.

DEFENSIVE PAPIRER I TOP

Dagens få positive undergrupper i S&P 500-indekset var de defensive ejendoms- og forsyningsselskaber, der lagde 0,5 pct. og 0,3 pct. til værdien.

Til gengæld blev den foregående dags topscorer - finansaktierne - sendt til tælling, og med et fald på 0,7 pct. endte finanshusene med storbankerne i front som fredagens bundskrabere.

På selskabsfronten var der pænere tal end ventet fra Blackberry i fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Både omsætningen og indtjeningen overgik analytikerens estimater, og aktien sluttede 11,5 pct. højere i den højeste kurs i år.

FMC Corporation, der for få år siden købte danske Auriga, udvider porteføljen inden for plantebeskyttelse ved at købe aktiviteter fra Dupont, som til gengæld køber FMC's sundheds- og ernæringsforretning. FMC-aktien steg godt 13 pct., mens Dupont faldt 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
12:34:02

 
0,00%
 
12:34:02

 
0,04%
 
12:34:02

 
0,00%
 
12:34:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder