USA/aktier: Teknologiaktier førte an i vending

Udgivet den 01-05-2018  |  kl. 22:33  |  

Aktiemarkederne i USA vendte tirsdag ud på eftermiddagen rundt og lukkede i positivt territorium. Markederne var ellers lagt fra land med minusser, men en positiv stemning blandt teknologiselskaberne reddede dagen.

Det toneangivende S&P 500 indeks lukkede på den baggrund i et lille plus på 0,25 pct. i 2655, selv om det på et tidspunkt var helt nede i 2625 eller med knap 1 pct. i minus. Det var især teknologiselskaberne, som løftede S&P 500 mod plus, da den sektor bidrog med en stigning på knap 1,5 pct.

Nasdaq gik på den baggrund også frem i spændt forventning om et positivt regnskab fra Apple, som offentliggøres efter børslukketid. Nasdaq steg 0,9 pct. til 7131. Der var derimod minus til Dow Jones-indekset, hvor især Pfizer trak ned. Dow Jones sluttede i 24.099 efter et minus på 0,27 pct.

21 af de 30 aktier i Dow Jones landede i minus tirsdag.

I den ordinære handel var der positive forventninger til Apples regnskab for andet kvartal, og det sendte aktien op med 2,3 pct. til kurs 169,1. Generelt var der en god stemning omkring IT-aktierne på Nasdaq. Aktien i Google's moderselskab, Alphabet, steg 2,2 pct., og Amazon gik frem med 1,0 pct. Microsoft var også i positivt terræn med 1,6 pct., ligesom Intel, der vandt 3,3 pct.

Uden for teknologisektoren var det værd at bide mærke i, at medicinalselskabet Pfizer faldt med 3,7 pct. Trods fremgang i indtjeningen var investorerne skuffede over en stagnerende toplinje, men især meldingen om, at der ikke er fundet bejlere til Pfizers consumer-health-forretning trak ned. Analytikere vurderer ellers, at den forretning, med kendte brandnavne som Advil og Chapstick, kan sælges for mere 10 mia. dollar.

Efter børslukketid vil markedet især holde øje med Apples regnskab for andet kvartal. Her vil investorerne især kigge efter salget af iPhones, hvornår og hvordan selskabet overvejer at sende penge tilbage til aktionærerne fra pengetanken på 163 mia. dollar, og om Apple har tilstrækkelig

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder