USA/analytikere: Centralbank på vej med rentenedsættelser

Udgivet den 19-06-2019  |  kl. 20:21  |  

Den amerikanske centralbank siger, at væksten i amerikansk nu er moderat mod tidligere solid. Banken anerkender nu også, at inflationsforventningerne er faldet, hvilket er noget, de i stigende grad lægger vægt på i deres rentebeslutning, da 2 pct. målsætningen ikke rigtigt er blevet nået i det her opsving.

Det konstaterer senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar efter centralbankens rentemelding onsdag.

- Med svagere vækst, lave inflationsforventninger og med en anerkendelse af, at usikkerhederne er steget, så har den amerikanske centralbank også fjernet sin bemærkning om, at den vil være "tålmodig" med at ændre på renten og siger nu, at den er klar til at agere på passende vis for at forlænge opsvinget og sørge for, at inflationen kommer tæt på 2 pct. igen, skriver han i en kommetar.

Han påpeger også at rentesignalerne i det såkaldte "dot plot" viser en splittet pengepolitisk komité. Halvdelen mener, at det i hovedscenariet vil være passende at holde renten på nuværende niveau, mens den anden halvdelen mener, at man bør lempe pengepolitikken.

Han konkluderer efter dagens melding, at den amerikanske centralbank så blød den kan være, uden den rent faktisk satte renten ned på nuværende møde.

Hans kollega i Sydbank, makroanalytiker Marhias Rømer Sproegel er enig.

- Det er i lyset af det lave inflationspres og aftagende globale væksttempo som følge af handelskonflikten, at Powell og co. gør klar til at sænke renten,skriver han i en kommentar.

Sydbank venter, at Fed-direktørerne i løbet af sommeren vil tage det sidste skridt mod rentenedsættelser. Sydbanks hovedscenarie er tre rentenedsættelser i de kommende 12 måneder med den første til september.

Danske Bank venter hurtigere rentenedsættelser.

- Med dagens meget bløde melding fra den amerikanske centralbank, virker det meget sikkert, at den amerikanske centralbank kommer på banen med en rentenedsættelse på næste møde i juli, vurderer Mikael Olai Milhøj og tilføjer, at Danske Bank venter, at den amerikanske centralbank kommer til at sætte renten ned med samlet set 0,75 pct.point i løbet af andet halvår i år.

 

 

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Relaterede nyheder