USA/Beige Book: Stabil vækst i beskedent til moderat tempo

Udgivet den 13-07-2017  |  kl. 06:34  |  

Den amerikanske økonomi voksede i et beskedent til moderat tempo i løbet af de seneste uger på tværs af alle den amerikanske centralbanks 12 regioner. Og der var lønpres for både lavt og højt kvalificerede medarbejdere.

Det er essensen af Federal Reserves seneste økonomiske barometer - Beige Book - der blev offentliggjort onsdag aften dansk tid.

- Aktiviteten øgedes på tværs af alle 12 Federal Reserve distrikter i juni, med vækstrater fra beskeden til moderat, fremgår det af Beige Book-rapporten.

Også beskæftigelsen voksede i et beskedent til moderat tempo, og lønningerne fortsatte med at vokse i samme beskedne til moderate tempo i de fleste distrikter. Men der blev noteret et stigende lønpres i stillinger til både lavt og højtuddannede.

Husholdningernes forbrug blev fastholdt i de fleste regioner, selv om bilsalget faldt i halvdelen af regionerne, og der var en bredere opbremsning i et par distrikter.

Rapporten er i overensstemmelse med de seneste pengepolitiske kommentarer fra Federal Reserves topfolk og centralbankchef, Janet Yellens redegørelse for den økonomiske udvikling over for Kongressen på Capitol Hill onsdag.

Her pointerede hun, at forbundsbanken er på rette spor med at fortsætte serien af renteforhøjelser og en snarlig begyndende reduktion af bankens aktivbeholdninger for at slanke balancen.

Den samlede vækst betegnes som "langsom, men stabil", mens arbejdsløsheden vurderes som "lav". Alligevel påpeges det, at lønningerne endnu ikke har accelereret, selv om der er tegn på stigende lønpres i nogle brancher.

Fed håber, at lønstigningerne vil accelerere i takt med, at ledigheden falder yderligere, og over tid presse lønningerne op og øge inflationen op mod centralbankens mål på 2 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder