USA/Beige Book: Virksomhederne har sænket vækstforventningerne

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 20:13  |  

(Opdateres)

Virksomhederne i er stadig ekspansion foran sig, men mange af dem har dog sænket deres forventninger. Det er en af konklusionerne i den amerikanske centralbanks periodiske samling af indberetninger fra bankens distrikter, Beige Book.

- Erhvervslivets kontakter venter for det meste, at de økonomiske ekspansion vil fortsætte; mange sænkede imidlertid forventningerne til væksten for de kommende 6 til 12 måneder, hedder det i Beige Book.

Af Beige Book fremgår det også, at økonomien voksede med lav til moderat hast, og at fremstillingssektoren fortsat er under pres.

- USA's økonomi udvidedes med en lav til moderat hast siden den seneste rapport, da erhvervslivets aktivitet varierede på tværs af landet, hedder det onsdag i rapporten, som peger på, at distrikterne i det sydlige og vestlige USA generelt var mere positive end distrikterne i midtvesten.

En af udfordringerne i USA er arbejdsmarkedet, hvor arbejdsløsheden ligger i et rekordlavt niveau omkring 3,5 pct. i september.

- Samlet steg beskæftigelsen en smule med rapporter om vedvarende mangel på arbejdstagere. Der blev bredt henvist til stramme arbejdsmarkeder på tværs af faglighedsniveauer og erhvervstyper som årsag til begrænset nyansættelse.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder