USA/Beige Book: Virksomhederne har sænket vækstforventningerne

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 20:24  |  

Virksomhederne i USA ser stadig en ekspansion foran sig, men mange af dem har dog sænket deres forventninger.

Det er en af konklusionerne i den amerikanske centralbanks periodiske samling af indberetninger fra bankens 12 distrikter, Beige Book, i perioden frem til og med den 7. oktober.

- Erhvervslivets kontakter venter for det meste, at den økonomiske ekspansion vil fortsætte; mange sænkede imidlertid forventningerne til væksten for de kommende 6 til 12 måneder, hedder det i Beige Book.

Af Beige Book fremgår det også, at økonomien voksede med lav til moderat hast, og at fremstillingssektoren fortsat er under pres.

- USA's økonomi udvidedes med en lav til moderat hast siden den seneste rapport, da erhvervslivets aktivitet varierede på tværs af landet, hedder det i rapporten, som peger på, at distrikterne i det sydlige og vestlige USA generelt var mere positive end distrikterne i midtvesten.

En af udfordringerne i USA er arbejdsmarkedet, hvor arbejdsløsheden ligger i et rekordlavt niveau omkring 3,5 pct. i september.

- Samlet steg beskæftigelsen en smule med rapporter om vedvarende mangel på arbejdstagere. Der blev bredt henvist til stramme arbejdsmarkeder på tværs af faglighedsniveauer og erhvervstyper som årsag til begrænset nyansættelse.

I nogle distrikter blev der dog berettet om reduktion i medarbejderantallet, fordi ordrerne til fremstillingssektoren var til den svage side, selv om nogle virksomheder fortalte, at de valgte at reducere arbejdstiden frem for at afskedige, da de frygter arbejdskraftmangel senere.

- Fremstillingsaktiviteten fortsatte med at bevæge sig nedad.

For prisernes vedkommende blev der i det store hele noteret beskedne stigninger, om end inputomkostningerne for fremstillingssektoren og detailsektoren var opadgående på grund af tariffer. Detailsektoren oplyste om, at den i vid udstrækningen formåede at videresende prisforhøjelserne til kunderne.

Den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, periodiske økonomiske barometer-aflæsning, Beige Book, er ikke er en systematisk undersøgelse, men en anekdotisk samling, som afspejler de enkelte distrikters indtryk af den regionale økonomi. Onsdagens beige Book var udarbejdet af Federal Reserve i Cleveland.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder