USA/Danske: Flere løft i vente for lange amerikanske renter

Udgivet den 15-10-2018  |  kl. 13:09  |  

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation har allerede taget et spring i år - fra 2,40 pct. ved indgangen til året til 3,15 pct. nu - men det kan være endnu mere i vente.

Senioranalytiker Mikael Olai Milhøj forventer således, at vi skal vænne os til det nye, høje renteniveau. Han forventer, at renten når 3,50 pct. inden for et halvt år, skriver han i en analyse.

- Vi forventer, at risikopræmien vil blive ved med at stige, blandt andet fordi udbuddet af statsobligationer vil fortsætte med at stige som følge af de massive offentlige underskud, mens efterspørgslen nok stadig vil være afdæmpet.

- Vi tror også, at det "normale" eller "naturlige" renteniveau er kommet et nøk op ad, blandt andet fordi vækstpotentialet i amerikansk økonomi ser højere ud end tidligere. Alle faktorer taler for et lidt højere renteniveau, skriver Mikael Olai Milhøj.

AKTIERNE SKAL OP PÅ SIGT

Rentestigningerne har fået skylden for de aktiekursfald, som investorerne var vidne til i sidste uge. De amerikanske aktier oplevede seks handelsdage i træk med fald, mens det danske C25-indeks pegede ned otte dage i træk, inden at der fredag kom lidt kursoprejsning.

Økonomien ser dog stærk ud, ligesom opsvinget ser ud til at fortsætte, og det understøtter både højere renter og en kursgevinst til aktierne, skriver Mikael Olai Milhøj.

- Vi tror af samme årsag også, at de seneste kursfald på aktiemarkedet er midlertidige, og at aktierne på 3-12 måneders horisont skal kravle længere op, vurderer han.

Mandag ser dog ikke ud til at være dagen, hvor stemningen vender på det danske aktiemarked. Omkring klokken falder C25-indekset med 0,8 procent til et niveau på 1017,95.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder