USA/Danske: Normalt ville 167.000 nye job være fint - men ikke nu

Udgivet den 05-08-2020  |  kl. 14:43  |  

Ifølge ADP's beskæftigelsesrapport steg beskæftigelsen med 167.000 job i juli. Under normale omstændigheder havde det været en glimrende rapport, men dette er ikke normale omstændigheder.

Sådan lyder det fra Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker hos Danske Bank.

- Det vil almindeligvis være en fin jobrapport, men givet den usædvanlige situation er det skuffende og langt under, hvad de fleste økonomer forventede, lyder det fra senioranalytikeren.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 1.200.000 job efter en stigning på 4.314.000 måneden inden. Det tal er revideret fra 2.369.000.

Med til historien hører dog, at ADP-tallene, der er en forløber for den officielle jobrapport fredag, er notorisk upålidelige, lyder det fra Mikael Olai Milhøj.

- Bare i juni måned viste det første estimat fra ADP jobrapporten en beskæftigelsesstigning på 2,4 mio. mod 4,8 mio. i den officielle jobrapport - altså præcist halvt så meget. Man skal derfor heller ikke lægge for meget vægt på dagens tal, siger han.

- Når det er sagt, så stemmer den skuffende jobvækst ifølge ADP-jobrapporten godt overens med de fleste højfrekvente økonomiske nøgletal, der har vist, at den økonomiske genopretning gik i stå i juli efter pæn fremgang i maj og juni, lyder det fra Mikael Olai Milhøj.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder